Te hoge WOZ-waarde? Bel eerst de gemeente

Home > Inwoners > Actualiteiten > Te hoge WOZ-waarde? Bel eerst de gemeente

Te hoge WOZ-waarde? Bel eerst de gemeente

De aanslag gemeentelijke belastingen en de WOZ-beschikking valt binnenkort op uw deurmat. Bent u het niet eens met uw WOZ-waarde of met de belastingaanslag? Neem dan eerst contact op met de afdeling belastingen via telefoonnummer (033) 457 33 73.

Dit kan voorkomen dat u een bezwaarschrift moet schrijven. Een medewerker neemt uw vragen dan samen met u door en past, als het nodig is, de belastingaanslag direct aan.

Op 24 en 25 februari kunt u de WOZ-beschikking bespreken tijdens een digitaal gesprek met een taxateur. HELAAS, een afspraak voor vandaag (25 februari) met de taxateur kan nu niet meer.  Uw andere vragen kunt u wel stellen
Ook voor andere vragen over uw belastingaanslag kunt u terecht voor een digitaal gesprek met een medewerker van de afdeling belastingen.
Denk bijvoorbeeld aan het activeren van een automatische incasso, het aanvragen van kwijtschelding voor de lokale belastingen of het aan- of afmelden van een hond voor de hondenbelasting.

Dit gesprek kan alleen op afspraak. Als u contact met ons opneemt plannen wij samen een afspraak in. Op donderdag 25 februari zijn wij tot 20:00 aanwezig.

Komen we er samen niet uit? Dan kunt u altijd nog schriftelijk of digitaal bezwaar maken.

Ondernemers/ZZP

De landelijke corona-maatregelen kunnen zorgen voor betalingsproblemen bij ondernemers, ZZP’ers en instellingen. De gemeente kan hierbij helpen, bijvoorbeeld door uitstel van betaling of verlenging van de betaaltermijnen. Wilt u dat? Neem dan contact met ons op.

Goed om te weten

• U kunt gemakkelijk zelf bezwaar maken tegen de beschikking WOZ als u het niet eens bent met de vastgestelde waarde van uw woning of bedrijfspand.
  • U kunt bezwaar indienen binnen 6 weken na de datum die op het aanslagbiljet staat
  • Het indienen van een bezwaar is gratis.
  • Ook als u bezwaar maakt, moet u de aanslag onroerendezaakbelasting (OZB) betalen
  • Is uw bezwaar gegrond? Dan betalen wij de belasting die u onterecht hebt betaald terug.