Te hoge WOZ-waarde? Bel eerst de gemeente

Home > Inwoners > Actualiteiten > Te hoge WOZ-waarde? Bel eerst de gemeente

Te hoge WOZ-waarde? Bel eerst de gemeente

Dit item is verlopen op 30-04-2021.

De aanslag gemeentelijke belastingen en de WOZ-beschikking valt binnenkort op uw deurmat. Bent u het niet eens met uw WOZ-waarde of met de belastingaanslag? Neem dan eerst contact op met de afdeling belastingen via telefoonnummer (033) 457 33 73.

Dit kan voorkomen dat u een bezwaarschrift moet schrijven. Een medewerker neemt uw vragen dan samen met u door en past, als het nodig is, de belastingaanslag direct aan.

Komen we er samen niet uit? Dan kunt u altijd nog schriftelijk of digitaal bezwaar maken.

Ondernemers/ZZP

De landelijke corona-maatregelen kunnen zorgen voor betalingsproblemen bij ondernemers, ZZP’ers en instellingen. De gemeente kan hierbij helpen, bijvoorbeeld door uitstel van betaling of verlenging van de betaaltermijnen. Wilt u dat? Neem dan contact met ons op.

Goed om te weten

• U kunt gemakkelijk zelf bezwaar maken tegen de beschikking WOZ als u het niet eens bent met de vastgestelde waarde van uw woning of bedrijfspand.
  • U kunt bezwaar indienen binnen 6 weken na de datum die op het aanslagbiljet staat
  • Het indienen van een bezwaar is gratis.
  • Ook als u bezwaar maakt, moet u de aanslag onroerendezaakbelasting (OZB) betalen
  • Is uw bezwaar gegrond? Dan betalen wij de belasting die u onterecht hebt betaald terug.