Scherpenzeel snelste stijger bij Fietsstadverkiezing

Home > Inwoners > Actualiteiten > Scherpenzeel snelste stijger bij Fietsstadverkiezing

Scherpenzeel snelste stijger bij Fietsstadverkiezing

Dit item is verlopen op 31-03-2020.

De gemeente Scherpenzeel is door de Fietsersbond uitgeroepen tot snelste stijger in de verkiezing van Fietsstad 2020. Dat is vandaag, vrijdag 28 februari 2020, bekend gemaakt in de Utrechtse Jaarbeurs. Scherpenzeel won niet de titel Fietsstad, die eer ging naar Veenendaal, ook een gemeente in regio Foodvalley.

Prima stijger

Volgens Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond, is Scherpenzeel niet zomaar winnaar van deze titel. “Scherpenzeel is geen gemeente van grote ambities, maar fietsers zijn er gewoon erg tevreden. Schone fietspaden, lekker doorfietsen zonder omwegen. Dat maakt Scherpenzeel een gemeente die echt goed op weg is om de beste Fietsstad te worden. Geen wonder dat Scherpenzeel zo hard stijgt.

Buitenkansje voor fietsers

Gerard van Deelen, wethouder van de gemeente Scherpenzeel, is blij met de titel. “Fietsen is heel vanzelfsprekend in Scherpenzeel. En wij doen ons best om onze inwoners zoveel mogelijk te laten genieten op de fiets. Deze titel stimuleert ons om hier mee door te gaan. Ook heeft Scherpenzeel, gelegen in de Gelderse Vallei, een prachtig buitengebied. Onze gemeente vormt de verbinding tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe. Een buitenkansje voor fietsers!”

Algemeen

De ranglijst is samengesteld op basis van het grootste fietsonderzoek van Nederland: ruim 45.000 fietsers gaven hun mening over de kwaliteit van het fietsen in hun omgeving. Dit beeld is aangevuld met een aantal objectieve factoren, bijvoorbeeld de hoeveelheid vrijliggende fietspaden naast 50-wegen, stedelijke dichtheid en hoever fietsers moeten omrijden om op hun bestemming te komen.

Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond, overhandig de bokaal voor ‘Snelste Stijger’ aan wethouder Gerard van Deelen en burgemeester Harry de Vries.