Scherpenzeel organiseert reanimatie- en aed-cursussen

Home > Inwoners > Actualiteiten > Scherpenzeel organiseert reanimatie- en aed-cursussen

Scherpenzeel organiseert reanimatie- en aed-cursussen

Samenwerking met EHBO Renswoude-Scherpenzeel

De gemeente Scherpenzeel en EHBO Renswoude-Scherpenzeel organiseren op zaterdag 9 maart 2019 een reanimatie- en aed-cursus voor inwoners die graag burgerhulpverlener willen worden. Want als iedere seconde telt, is het goed als er mensen zijn die kunnen reanimeren en weten hoe een aed-apparaat werkt. De cursus is gratis.

De reanimatie- en aed-cursus wordt gegeven door de EHBO Renswoude-Scherpenzeel en is bedoeld voor mensen die nog geen reanimatie- en aed-cursus hebben gevolgd. Twee jaar geleden organiseerde de gemeente een soortgelijke training waaraan meer dan 50 inwoners deelnamen.

Op zaterdag 9 maart 2019 worden twee cursussen gegeven:

• Van 08.30 tot 12.00 uur (maximaal 12 personen)
  • Van 13.00 tot 16.30 uur (maximaal 12 personen)

De cursussen worden gegeven in de instructieruimte bij de Brandweer Scherpenzeel aan ’t Zwarte Land 27 in Scherpenzeel.

Opgeven kan via b.rebel@scherpenzeel.nl (geef daarbij aan met hoeveel personen u aan de cursus wilt deelnemen en of uw voorkeur uitgaat naar de ochtend- of middagcursus).

Herhalingscursus

De gemeente Scherpenzeel en EHBO Renswoude-Scherpenzeel organiseren op woensdag 27 februari en woensdag 6 maart 2019 ook een herhalingscursus voor inwoners met een geldig aed-certificaat (niet ouder dan 2 jaar).

• Woensdag 27 februari 2019 van 20.00 tot 22.00 uur (maximaal 12 personen)
  • Woensdag 6 maart 2019 van 20.00 tot 22.00 uur (maximaal 12 personen)

Ook deze cursus wordt gegeven in de instructieruimte bij de Brandweer Scherpenzeel.

AED

De gemeente Scherpenzeel heeft de afgelopen periode op vijf locaties een AED-apparaat in een buitenkast opgehangen (Gebarenboerderij, Philalethes, Gereformeerde Gemeente in Nederland (aan de Holevoetlaan), appartementen Leidjeskamp en het gemeentehuis). Over niet al te lange termijn volgt nog een zesde apparaat bij de appartementen aan de Willaerlaan/Gaslaan. Buurtbewoners van de Oosthof schaften zelf een AED-apparaat aan waarvoor de gemeente Scherpenzeel een buitenkast regelde.