Scherpenzeel krijgt dorpsbreed netwerk van glasvezel

Home > Inwoners > Actualiteiten > Scherpenzeel krijgt dorpsbreed netwerk van glasvezel

Scherpenzeel krijgt dorpsbreed netwerk van glasvezel

De gemeente Scherpenzeel wordt aangesloten op glasvezel. De gemeente tekende vorige week een  samenwerkingsovereenkomst met KPN NetwerkNL voor aanleg van een glasvezelnetwerk. In totaal worden ruim 3.300 huishoudens en bedrijven voorzien van een aansluiting. Naar verwachting starten de werkzaamheden in april 2021. Als het netwerk eenmaal is aangelegd kan de consument zelf besluiten voor welke aanbieder van telecomdiensten hij/zij kiest.

Jeroen van der Jagt, Regiodirecteur Noord-Oost Nederland van KPN: “Sinds mei zijn wij in gesprek met de gemeente Scherpenzeel en hebben we gezamenlijk hard gewerkt aan de praktische invulling van de aansluitplannen. Nu de samenwerkingsovereenkomst rond is, kunnen we starten met de voorbereidingen om alle inwoners van Scherpenzeel aan te sluiten. We leggen het glasvezelnetwerk straat voor straat aan. Wanneer de werkzaamheden starten worden bewoners tijdig geïnformeerd.”

‘Voordeel inwoners en ondernemers’

Wethouder Gerard van Deelen is positief over de uitrol van glasvezel in Scherpenzeel. “Doordat de behoefte aan snel internet toeneemt, is een aansluiting op glasvezel zeer welkom. Dat KPN in het hele dorp een glasvezelnetwerk uitrolt, juichen we als gemeentebestuur van harte toe. Inwoners en ondernemers kunnen hier hun voordeel mee doen.”

Aanleg stapsgewijs

De kabels van glasvezel worden ondergronds aangebracht. Dit betekent dat er de komende periode veel graafwerkzaamheden in het dorp zijn. De aanleg wordt stapsgewijs gedaan, om overlast zoveel mogelijk te beperken. Vanuit de gemeente wordt toezicht gehouden op de werkzaamheden. En via de gemeentelijke communicatiekanalen is de aanleg te volgen.

Andere aanbieders

KPN gaat een dorpsbreed netwerk van glasvezel aanleggen, waar iedere inwoner een aansluiting op kan nemen. Dat is geen verplichting en ook kan gekozen worden voor andere aanbieders.

wethouder Gerard van Deelen en regiodirecteur van KPN Jeroen van der Jagt

schudden elkaar via een glasvezelkabel de hand.