Samen meedenken en praten over de toekomst van Scherpenzeel

Home > Inwoners > Actualiteiten > Samen meedenken en praten over de toekomst van Scherpenzeel

Samen meedenken en praten over de toekomst van Scherpenzeel

RSS
Dit item is verlopen op 31-10-2018.

Inwoners van Scherpenzeel krijgen als eerste de unieke kans om mee te denken en te praten over de toekomst van ons mooie dorp. We wonen in een prachtige landelijke groene omgeving. Scherpenzeel heeft veel voorzieningen zoals Kulturhus de Breehoek, sportvelden, het zwembad en een uitgebreid winkelaanbod. Inwoners helpen elkaar waar het kan, zijn  sterk verbonden. Ondernemers zijn creatief en volop actief. Hoe gaat dit in de toekomst?

Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld licht dit als volgt toe: “De wereld om ons heen verandert voortdurend en daarom moeten we er regelmatig bij stilstaan wat dit voor ons dorp betekent. Welke voorzieningen vinden we het belangrijkste. Waar gaat de gemeente de beschikbare menskracht en financiën aan besteden. Daarover willen we graag met u in gesprek. Komt u ook?”

Twee bijeenkomsten voor inwoners

Om inwoners de gelegenheid te geven volop mee te doen zijn er twee boeiende bijeenkomsten georganiseerd. De eerste vindt plaats in Kulturhus de Breehoek, op  donderdag 11 oktober van 20.00 tot 22.00 uur. De tweede op donderdag 18 oktober van 16.30 tot 18.30 uur in Grand Café Kromme Hoek. Het is fijn als inwoners zich aanmelden via secretariaat@scherpenzeel.nl. Maar vrij inlopen is ook prima.

Wat mogen inwoners van de avond verwachten?

Op dit moment is de gemeente bezig met een ‘foto van Scherpenzeel’, die inzicht geeft in alle feiten, trends en ontwikkelingen. Dus hoe staan we er financieel voor, wat gebeurt er met de samenstelling van onze bevolking, past het aanbod van woningen daar goed bij, hoe gaat het economisch? Dat soort feiten. Delen van deze foto willen wij met u bespreken. En ook horen waar u trots op bent in Scherpenzeel, wat er zo moet blijven en wat moet veranderen. Het wordt een interessante en inspirerende avond!

Iedereen komt aan zet in oktober

In eerste instantie zijn de bewoners aan de beurt, daarna de ondernemers, jongeren en alle instellingen en verenigingen. Zij worden de komen tijd uitgenodigd. Zo krijgt iedereen de gelegenheid om mee te werken aan de visie. In oktober kunnen de inwoners ook een enquête invullen. Hierdoor wordt het beeld nog duidelijker over wat de inwoners belangrijk vinden voor Scherpenzeel.

Toekomstvisie Scherpenzeel 2030

In de Toekomstvisie Scherpenzeel 2030 wordt beschreven hoe een leefbaar en vitaal Scherpenzeel er de komende jaren tot 2030 uit ziet en welke samenhangende keuzes dit vraagt. De gemeenteraad vindt het belangrijk om deze visie te maken. Hiermee kunnen we met z’n allen richting en kleur geven aan de toekomst van ons dorp en de regio.

Organisatie

Adviesbureau Berenschot zal namens de gemeenteraad de Toekomstvisie begeleiden en er voor zorgen dat in december de inhoud gereed is.