Reiniging en inspecteren riolering

Home > Inwoners > Actualiteiten > Reiniging en inspecteren riolering

Reiniging en inspecteren riolering

RSS
Dit item is verlopen op 18-11-2019.

In een deel van Scherpenzeel wordt binnenkort de riolering gereinigd en geïnspecteerd. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma VanderValk/De Groot in de periode van 28 oktober tot en met 15 november 2019. Het reinigen van de riolering in deze periode vindt plaats in volgende straten: Marktstraat, Dorpstraat/Holevoetplein, Burg. Hoytema van Konijnenburglaan inclusief alle tussenliggende straten tot aan de Eikenlaan. In verband met de duur van de werkzaamheden kan er niet aangegeven worden wanneer de werkzaamheden precies uitgevoerd worden.

Gebruik riolering tijdens het reinigen

Alleen wanneer de reinigingsauto bij uw woning is, verzoeken wij u - indien mogelijk - tijdelijk geen gebruik te maken van de riolering (toilet, wasmachine, wastafels etc.) Daarbuiten kunt u normaal gebruik maken van de riolering.

Voorzorgsmaatregelen

Wij raden u aan gedurende de werkzaamheden de toiletpot gesloten te houden met het deksel. Dit in verband met het eventueel opspatten van rioolwater.

Na het reinigen

Indien u na het reinigen van de riolering een rioollucht in de woning ruikt, kunt u het beste een beetje water door de afvoer(en) laten stromen. Hierdoor vult de sifon (zwanenhals) zich met water en kan de rioollucht niet meer in uw woning komen.

Vragen

Heeft u naar aanleiding van de reinigingswerkzaamheden vragen, dan kunt u contact opnemen met de civieltechnisch medewerker de heer P. Bolderman, telefoonnummer: (033) 277 23 24.