Recycleweek Scherpenzeel 14-21 oktober

Home > Inwoners > Actualiteiten > Recycleweek Scherpenzeel 14-21 oktober

Recycleweek Scherpenzeel 14-21 oktober

Dit item is verlopen op 23-10-2019.

Deze week (14-21 oktober) is de nationale recycle week in Nederland, georganiseerd door WeCycle! Gemeente Scherpenzeel doet hier ook aan mee! Gemeenten, producenten en retailers voeren een mediacampagne om Nederlanders over te halen hun afgedankte elektronische en elektrische apparaten vaker in te leveren. Oude elektronische apparaten en lampen verdwijnen nog te vaak in het restafval en dat is zonde.

Als gemeente Scherpenzeel vinden wij het van groot belang dat afval juist wordt gescheiden omdat er dan zo goed mogelijk gerecycled kan worden en we de materialen kunnen hergebruiken. Zo wordt afval weer waardevol! Door materialen her te gebruiken hoeven er geen nieuwe grondstoffen te worden gewonnen en dragen we bij aan een duurzamer Scherpenzeel en een duurzamere wereld.

Wij hebben daarom 2 acties die worden gedaan op onze milieustraat om inwoners te stimuleren om de recyclen!

Actie 1: inwoners kunnen 3 oude lampen inleveren bij de milieustraat en ontvangen dan een gratis kaartspel (op=op).

Actie 2: inwoners kunnen een gratis Jekko ophalen (op=op). Met de Jekko kun je thuis gebruikte kleine elektrische apparaten, kapotte spaarlampen en lege batterijen netjes op één centrale plek bewaren. Vervolgens kun je dit gescheiden inleveren.

Ga deze week nog naar de milieustraat in Scherpenzeel op de Hopeseweg 3!