Positief en gezond Scherpenzeel

Home > Inwoners > Actualiteiten > Positief en gezond Scherpenzeel

Positief en gezond Scherpenzeel

Dit item is verlopen op 12-10-2018.

Hierbij nodigen wij alle inwoners van Scherpenzeel uit om zich te laten inspireren voor een positieve en gezonde levensstijl. Op 10 oktober van 15.00 tot 17.00 uur organiseren diverse zorg en welzijnsorganisaties samen met de gemeente een belevingsbijeenkomst in De Breehoek. Positief en gezond in Scherpenzeel is vrij toegankelijk voor iedereen. De eerste 100 bezoekers krijgen een gezonde smoothie.

Het programma bestaat uit:

• Sportieve start om 14.00 uur vanaf TTCS (praktijk voor fysiotherapie) in ’t Foort. Een kop koffie en daarna wandelroute naar De Breehoek (optioneel)
  • Hapjes proeven, voorlichting gezonde voeding
  • Til en transfer training voor mantelzorgers
  • Testen van diverse hulpmiddelen met begeleiding en uitleg
  • Vitamine check
  • Rollator afstellen en gebruik demonstratie
  • Medicatie/vitaminecheck
  • Verbreek een patroon van eenzaamheid
  • Beweegactiviteiten in Scherpenzeel voor ouderen
  • Welke voorzieningen hebben wij binnen de gemeente?
  • Verslaving en middelengebruik, advies en tips

Denk mee en geef uw mening op 10 oktober. Kunt u bepaalde winkels of een bushalte niet bereiken (met of zonder een hulpmiddel)? Heeft u tips voor een gezonder Scherpenzeel?

Deelnemers zijn: SWO, Smaakidee, Alzheimer café, Inlooppunt Scherpenzeel, Medipoint, Norschoten, Zorggroep Ena, Sante partners, Eemheuvel, Service Apotheek, TTCS fysiotherapie, Iriszorg, Diëtisten praktijk Barneveld.