PMD-afval graag in gele zakken en met juiste inhoud

Home > Inwoners > Actualiteiten > PMD-afval graag in gele zakken en met juiste inhoud

PMD-afval graag in gele zakken en met juiste inhoud

Afval scheiden gaat in Scherpenzeel heel goed. Dat is vooral te merken omdat er minder restafval (grijze kliko’s) aan de weg staan om geleegd te worden. Dit is goed nieuws, voor het milieu én uw portemonnee!

In onze gemeente wordt nu ruim een jaar op deze nieuwe manier afval ingezameld, namelijk diftar. Helaas gaat het af en toe nog niet op de manier zoals het hoort. Daarom gaat Remondis (de afvalinzamelaar) hier scherper op letten.  Als er afval in de gele PMD-zakken zit dat bijvoorbeeld bij het restafval hoort, wordt deze geheel als restafval gezien. Gevolg is dat deze zak niet mee kan in de vuilniswagen omdat dan de hele lading wordt afgekeurd met alle bijkomende kosten voor de gemeente en de gemeenschap.

Spelregels

Om te voorkomen dat er zakken blijven liggen op straat, staan hier de spelregels op een rij:

• PMD-afval wordt gratis opgehaald als het de juiste inhoud heeft en in de gele PMD-zak zit;
  • in gele zak mag: plastic afval, blik en drinkpakken (zoals melk- en sappakken);
  • in de gele zak hoort bijvoorbeeld  geen papier, piepschuim, kunststof, groente- en fruitresten of restafval;
  • de gele PMD-afvalzakken zijn gratis te verkrijgen op het gemeentehuis, bij Remondis, de Jumbo en de Hema;
  • PMD-afval dat in andere zakken zit dan de gele, door de gemeente beschikbaar gestelde zakken, wordt niet meegenomen door de afvalinzamelaar;
  • PMD-zakken wat ander afval dan het bovengenoemde PMD-afval bevat, wordt niet meegenomen door de afvalinzamelaar.

Zak blijven liggen?

Blijft er een zak liggen na de tweewekelijkse ophaalronde op donderdag? En is dit een officiële gele PMD-zak met de juiste inhoud? Dan mag u de gemeente hierover contacten en wordt deze alsnog opgehaald.

Zakken die niet voldoen aan de bovengenoemde regels worden door de afvalinzamelaar niet meer ingenomen en worden ook door de gemeente niet opgehaald. Deze zal dus door de eigenaar zelf moeten worden teruggenomen.

De afgekeurde zakken die niet worden meegenomen door de afvalinzamelaar worden voorzien van een duidelijke sticker met de reden van de afwijzing.

Even helder krijgen wat in de PMD-zak mag?  Zie de app AfvalWijzer of www.scherpenzeel.nl onder het kopje Afval.