Peiling: herindelen of zelfstandig? Wat wilt u?

Home > Inwoners > Actualiteiten > Peiling: herindelen of zelfstandig? Wat wilt u?

Peiling: herindelen of zelfstandig? Wat wilt u?

Vorige week is de kadernota door het college vastgesteld en heeft de provincie haar standpunt over de toekomst van Scherpenzeel bekend gemaakt. In de kadernota staat hoe de gemeente het voorzieningenniveau in Scherpenzeel en de dienstverlening de komende jaren gaan betalen. De provincie is van mening dat een toekomstige herindeling met Barneveld voor Scherpenzeel beter is en wil dit in gang zetten. Dat is een ingrijpende stap en over de voor- en nadelen verschillen de provincie en gemeente van mening.

In de tussentijd is er veel over gepubliceerd en voor een gedeelte is dat nieuwe informatie ten opzichte van afgelopen najaar toen wij u betrokken bij de toekomst van Scherpenzeel in de Breehoek en ook om uw mening vroegen.

Wij vinden het belangrijk dat u uw mening nogmaals kunt geven op basis van de nieuwe informatie. Daarom organiseren wij een peiling onder alle inwoners van Scherpenzeel van 16 jaar en ouder. Binnenkort ontvangt u een persoonsgebonden stemkaart in de brievenbus waarop u uw voorkeur voor een zelfstandig Scherpenzeel of een herindeling met Barneveld kunt aangeven. Uw mening is belangrijk en telt mee!

Vragen?

Omdat we kunnen indenken dat u vragen heeft organiseren we drie online bijeenkomsten met de wethouders. Noteert u alvast in uw agenda:

• 18 juni van 18.30 tot 19.30 uur
  • 24 juni van 18.30 tot 19.30 uur
  • 30 juni van 18.30 tot 19.30 uur

Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor meer informatie, de aanmeldlink voor de bijeenkomsten en het laatste nieuws.