Pasgeborene krijgt koffertje vanwege brandpreventieweken

Home > Inwoners > Actualiteiten > Pasgeborene krijgt koffertje vanwege brandpreventieweken

Pasgeborene krijgt koffertje vanwege brandpreventieweken

Burgemeester Corry van Rhee–Oud Ammerveld en namens de brandweer de heren Van Ee en Den Hartog bezochten de familie Haaring-Hakkenberg. De burgemeester overhandigde persoonlijk een koffer met inhoud in het kader van de Nationale Brandpreventieweken 2018. Baby Riley Erik is geboren op 1 oktober 2018 en zijn ouders deden sinds de start van de ‘brandpreventieweken’ als eerste aangifte van de geboorte.

Brandpreventieweken

In de regio Gelderland-Midden – waar Scherpenzeel onder valt - is gekozen om extra aandacht voor brandveiligheid te vragen aan jonge en aanstaande ouders. Het motto is: ‘Hé, doe de deur dicht!’. Hiermee wordt verwezen naar het feit dat rook en vuur minder snel verspreiden als je de binnendeuren van je woning sluit, zodat je langer de tijd hebt om te vluchten. Voor aanstaande en jonge ouders verandert er veel en er is bij hen veel behoefte aan informatie over brandveiligheid. Juist jonge ouders staan open voor deze informatie, omdat ze nieuwe verantwoordelijkheid voelen. De kans dat voorlichting over brandveilig wonen aanslaat, is bij hen dus groot.

Vergroten brandveiligheid

Voor jonge ouders is het zeker belangrijk stil te staan bij de veiligheid van de kinderen en dus ook bij de brandveiligheid in huis. Daarbij kan de informatie die verstrekt wordt aan alle ouders bij wie een kind wordt geboren helpen om de brandveiligheid te vergroten. Burgemeester Corry van Rhee – Oud Ammerveld: “Gezinnen met kinderen lopen een groter risico als het gaat om het uitbreken van een woningbrand, terwijl juist kinderen dan heel kwetsbaar zijn. Daarom vind ik het heel belangrijk dat er aandacht is voor preventie en ik werk daar graag aan mee.”