Opvoeden; een leuke uitdaging. Je hoeft het niet alleen te doen!

Home > Inwoners > Actualiteiten > Opvoeden; een leuke uitdaging. Je hoeft het niet alleen te doen!

Opvoeden; een leuke uitdaging. Je hoeft het niet alleen te doen!

RSS
Dit item is verlopen op 30-09-2019.

Het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) in Scherpenzeel verzorgt jaarlijks een divers programma met cursussen en bijeenkomsten. Ook dit najaar staan weer mooie zaken rondom gezin en opvoeden op het programma. En tijdens de Week van de Opvoeding komt de bekende spreker Steven Pont naar de Breehoek.

Kopietje

De opmaak van het Najaarsprogramma is voor de eerste keer opgesteld in samenwerking met de print- en drukservice Kopietje van Stichting Parousie te Scherpenzeel. Door een aansprekende cover met herfsttinten hoopt CJG de aandacht te trekken van ouders en opvoeders. Het opmaakwerk was voor verschillende medewerkers bij Kopietje een leuke uitdaging. Alex van Deelen is als dtp’er betrokken bij het project: “We hebben hier echt een mooie opdracht aan. Hoe leuk is het om ook zo het programma tegen te komen en te weten dat je eraan hebt meegewerkt! Dat is een pluim op je werk.”

Stichting Parousie aan de Vlieterweg biedt 24-uurs zorg en begeleiding aan cliënten met een psychiatrische kwetsbaarheid. Kopietje is onderdeel van de Werk en Training plek van Stichting Parousie. Het is geen productiebedrijf, maar een veilige werkplek waar mensen worden ondersteunt om zichzelf te ontplooien. Begeleider Gerna Driesse: “Met CJG hebben we het najaarsprogramma aantrekkelijk kunnen presenteren. Een leuke samenwerking waarin we elkaar kunnen vinden in het maatschappelijke karakter. Het preventief zorg verlenen komt ook terug in onze dienstverlening. De slogan van de stichting ‘binnen je mogelijkheden groeien naar zelfstandigheid’ is iets wat bij opvoeding ook volledig terugkomt. Mooie raakvlakken.”

Het najaarsprogramma is te lezen via de website van het cjg (www.cjg.scherpenzeel.nl), waar ook opgegeven kan worden. Het nieuwe programmaboekje met het hele CJG  najaars-aanbod erin is te verkrijgen in de hal van Het Foort, op scholen en de bibliotheek. Ouders van leerlingen op basisscholen in Scherpenzeel krijgen het programma via school toegemaild. In de komende tijd zult u in deze krant regelmatig over het aanbod kunnen lezen.