Ontwerp Park Weijdelaar definitief na stemronde omwonenden

Home > Inwoners > Actualiteiten > Ontwerp Park Weijdelaar definitief na stemronde omwonenden

Ontwerp Park Weijdelaar definitief na stemronde omwonenden

RSS
Dit item is verlopen op 08-08-2019.

Het ontwerp voor Park Weijdelaar (tegenover Huis in de Wei) is definitief en is vastgesteld na een stemronde door omwonenden. Wensen voor een wandelpad, bloembollen en rododendrons worden hiermee ingewilligd. Ook de nagebouwde molen – een wens vanuit Oud Scherpenzeel -  komt op termijn in Park Weijdelaar.  De gemeente kijkt hiermee terug op een geslaagd burgerparticipatie-project. 

Op de bewonersavond van 26 juni mochten omwonenden van Park Weijdelaar stemmen op drie concept-ontwerpen. Op deze schetsen zijn 31 stemmen uitgebracht, waarvan 61 procent koos voor  variant 1. Ook zijn suggesties van omwonenden gehoord en ingebracht in schetsvariant 1. Met als eindresultaat het definitieve ontwerp. 

Momenteel voert de gemeente grond- en bodemonderzoek uit. En wordt verder nagedacht over  beplanting en bestek. Daarna start de aanbesteding. Het streven is om voor de kerst de aanlegwerkzaamheden klaar te hebben. 

Het plaatsen van de replica van de molen vraagt meer voorbereiding. Zo wordt nog nagedacht wat de beste plek en afmeting wordt. Over deze voortgang worden de omwonenden nog apart geïnformeerd.