Ondersteuning voor ondernemers via coronadesk

Home > Inwoners > Actualiteiten > Ondersteuning voor ondernemers via coronadesk

Ondersteuning voor ondernemers via coronadesk

De gemeente Scherpenzeel is sinds woensdag 25 maart aangesloten bij de ‘coronadesk’ van het Ondernemersloket van de gemeente Barneveld. Dit informatiepunt helpt ondernemers met hun vragen over de gevolgen van het coronavirus voor hun bedrijfsvoering. Het loket is telefonisch, per mail of via de websites van beide gemeenten bereikbaar. Deze bundeling van krachten draagt bij aan goede dienstverlening.

De coronadesk is een tijdelijke uitbreiding van het Ondernemersloket. Via deze desk werken de beide gemeenten samen om ondernemers met vragen over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus voor hun bedrijfsvoering te beantwoorden. De coronadesk informeert, adviseert en biedt ondernemers een luisterend oor. Ook geeft de coronadesk meer duidelijkheid over regelingen die van toepassing kunnen zijn op ondernemers, waaronder ook zzp’ers en horeca. Voorbeelden zijn Besluit Bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) en de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).

Wethouder Gerard van Deelen, onder meer verantwoordelijk voor het bedrijfsleven in Scherpenzeel, is blij met de coronadesk. “Het zijn zware tijden voor ondernemers, ook in Scherpenzeel. Vele bedrijven hebben te maken met een terugval of een te verwachte terugval van hun omzet en inkomsten. De lengte van de te overbruggen periode is onzeker. Als gemeentebestuur weten we dat ondernemers solidair zijn naar elkaar en elkaar zullen ondersteunen. Ook wij als Scherpenzeelse college willen alle ondernemers een hart onder de riem steken en hun wijsheid, kracht, creativiteit  maar bovenal gezondheid toewensen. Maak optimaal gebruik van alle regelingen die de overheid je biedt en bezoek ons coronadesk van het Barneveldse en Scherpenzeelse Ondernemersloket. Samen staan we sterk.”

De coronadesk is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur via 0342-495888 en via ondernemersloket@scherpenzeel.nl. Meer informatie via www.scherpenzeel.nl/coronavirus-hulpvoorondernemers