Oefen invloed uit op onze toekomst!

Home > Inwoners > Actualiteiten > Oefen invloed uit op onze toekomst!

Oefen invloed uit op onze toekomst!

Dit item is verlopen op 31-05-2019.

Grote uitdagingen

Er spelen verschillende belangrijke uitdagingen waar Scherpenzeel de komende jaren mee aan de slag moet. Misschien heeft u er al wel eens van gehoord: de energietransitie, het stimuleren van insecten en vlinders,  het verminderen van de CO2uitstoot en een goede opvang van water. Het zijn voorbeelden van grote uitdagingen die lokaal, regionaal en landelijk spelen. U kunt nu uw kans pakken om invloed uit te oefenen om met deze uitdagingen in Scherpenzeel aan de slag te gaan.

Word ambassadeur duurzaam Scherpenzeel

Om de aanpak van deze uitdagingen een boost te geven wil de gemeente graag samen werken met iedereen die zich wil inzetten om op duurzame thema’s vooruitgang te boeken. Heeft u veel kennis van een duurzaam gerelateerd onderwerp of vindt u het belangrijk dat er meer aandacht komt voor duurzame oplossingen? We vinden het fantastisch als u zich aansluit bij het duurzaamheidsnetwerk in Scherpenzeel en ambassadeur wordt voor duurzaam Scherpenzeel.

Wat is een ambassadeur?

Een ambassadeur is iemand die vanuit zijn of haar passie, overtuiging of kennis zich inzet voor het behalen van een bepaald doel. In dit geval is het doel om in Scherpenzeel meer duurzame initiatieven, kennis en aandacht te creëren. Bijvoorbeeld door kennis die u bezit of waar u kansen ziet voor Scherpenzeel, te delen met andere inwoners. Of door een ‘groen’ initiatief te starten. Ook kan worden gedacht aan het opstarten van een wedstrijd of actie in samenwerking met bedrijven en scholen. Maar het mag natuurlijk ook iets heel anders zijn.

Er zijn geen standaard vergaderavonden of ‘verplichte’ bijeenkomsten. Er moet vooral ruimte zijn voor de ideeën die u heeft. Door samen te werken met andere ambassadeurs kunt u een groter platform creëren om ideeën uit te werken. De gemeente doet graag mee om deze ideeën mogelijk te maken. Door de inzet van ons netwerk, kennis, het ter beschikking stellen van (vergader)ruimtes, of bepaalde middelen.

Meer informatie en aanmelden

Mocht u nieuwsgierig zijn geworden en wilt u zich aanmelden als ambassadeur? Of wilt u graag meer informatie? Mail naar duurzaam@scherpenzeel.nl of bel naar (033) 2772324.