Nieuws rondom corona

Home > Inwoners > Actualiteiten > Nieuws rondom corona

Nieuws rondom corona

RSS

Regeling voor Gelderse MKB’ers en scholen

De provincie Gelderland heeft een nieuwe subsidie vrijgegeven: de Smart-regeling Covid-19. Deze is om MKB-ondernemers en scholen de ruimte te geven om -juist nu- te investeren in medewerkers en het upgraden van de werkorganisatie. Met andere woorden: helpen om de crisis en de periode van gedwongen thuiszitten om te buigen naar een positieve ontwikkeling voor de toekomst van de Gelderse bedrijven. Dat heeft twee voordelen: sneller herstel van je verdienmogelijkheden als bedrijf, en het beperken van de gevolgen van de crisis voor medewerkers. Want deze crisis gaat voorbij, en om onze economie te herstellen hebben we alle kennis en talent die we samen bezitten nodig. Gelderse MKB-ondernemers met 5 tot 250 medewerkers en scholen kunnen in aanmerking komen voor deze subsidie. Zie meer informatie op: onderwijsenarbeidsmarkt.gelderland.nl

Loket voor mentale gezondheid

Landelijk is nu één online loket open, dat gericht is op het bevorderen van de mentale gezondheid op korte en lange termijn: www.rivm.nl/ivccorona.  Het IVC is er voor iedereen, zowel burgers als professionals. Het loket blijft de komende twee jaar bestaan en wordt nog verder ingevuld op basis van actuele behoeften en vragen.

Bouw replica standerdmolen

Platteland Anders is al enige tijd bezig met het bouwen van een replica van de standerdmolen. Door de coronacrisis zijn de bouwwerkzaamheden stil komen te liggen. Na 1 juni mag de vereniging met twee personen verder gaan met de bouw. Alle onderdelen van de molen zijn klaar, het hoeft alleen nog in elkaar gezet te worden. De replica wordt opgebouwd bij de rotonde op de Stationsweg, waar al een soort geraamte staat.