nieuws rondom Corona-maatregelen

Home > Inwoners > Actualiteiten > nieuws rondom Corona-maatregelen

nieuws rondom Corona-maatregelen

Alle maatregelen zijn verlengd tot 28 april

Het kabinet heeft vorige week besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Onder andere sportaccommodaties, horeca en kinderopvang blijven dus dicht tot en met 28 april. Het verbod op evenementen blijft tot 1 juni van kracht. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Meer over de scholen in het artikel ‘Scholen blijven langer dicht’ elders op deze pagina.

Markt naar parkeerplaats Breehoek

Om te kunnen voldoen aan de landelijke corona-richtlijnen met betrekking tot afstand houden  vindt de weekmarkt in Scherpenzeel vanaf 8 april plaats op het parkeerterrein van de Breehoek. U vindt hier zowel de voedsel als de niet- voedsel verkoopwagens en marktkramen. De verandering van locatie is een tijdelijke situatie. De duur ervan zal afhangen van de landelijke ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus. Het blijft verboden voor de bezoekers van de markt om etenswaren op de markt te nuttigen.

Minimaregeling voor kinderen uitgebreid

De minimaregeling voor kinderen wordt tijdens de coronacrisis uitgebreid en kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld knutselmateriaal en gezinsspellen. Zodat u toch met uw gezin aan educatieve en recreatieve activiteiten kunt doen. Meer informatie in het artikel ‘Tijdelijke uitbreiding minimaregelingen voor activiteiten kinderen thuis’  elders op deze pagina

Huwelijken met maximaal aantal gasten

Trouwerijen mogen doorgaan, als het maximale aantal gasten onder de 30 personen blijft. Afhankelijk van de locatie wordt bekeken of er 30 personen kunnen zijn, waarbij de verplichte afstand tussen mensen (1,5 meter) gewaarborgd is. In Scherpenzeel geldt dat er zeven personen bij een trouwerij in het gemeentehuis aanwezig mogen zijn en elf personen in de trouwzaal in Huize Scherpenzeel.

Posters voor hulp gezocht/aangeboden

Voor de winkel van Vakfotografie Westerduin zijn gratis raamposters af te halen voor hulp nodig/aangeboden. Er zijn drie posters, met als thema’s eenzaamheid tegengaan, hulp bij boodschappen vragen en algemene hulpaanbiedingen doen. Deze posters kunnen na het invullen, achter het eigen raam worden gehangen. Zo maak je kenbaar dat je hulp nodig hebt of juist hulp aanbiedt.

Tegemoetkoming voor non-food-ondernemers (TOGS)

Ook ondernemers in de non-food-sector kunnen vanaf maandag 30 maart gebruikmaken van de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS), eerder bekend als Noodregeling. De aanvraag gaat via de coronadesk van het Ondernemersloket van de gemeente. Contact: op werkdagen telefonisch via (0342) 49 58 88 (9.00 tot 13.00 uur) en per e-mail ondernemersloket@scherpenzeel.nl. Meer informatie: www.scherpenzeel.nl/coronavirus-hulpvoorondernemers

Oppassen met parkeren

Omdat veel mensen thuiswerken, is het op werkdagen drukker dan normaal in de straten met geparkeerde auto's. Voor de hulpdiensten en afvalwagens zorgt dit voor knelpunten. Wilt u uw auto niet vlakbij of in een bocht parkeren? Of de auto bij twijfel iets verder weg parkeren.

Alle informatie op onze website

Via de speciale website www.scherpenzeel.nl/coronavirus kunt u op de hoogte blijven van het nieuws rondom de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Ook regelingen in Scherpenzeel zoals de markt en de openingstijden van het gemeentehuis kunt u hier vinden. Bekijk deze pagina regelmatig om op de hoogte te blijven.