Nieuwe speelplaats Heijhorst

Home > Inwoners > Actualiteiten > Nieuwe speelplaats Heijhorst

Nieuwe speelplaats Heijhorst

Dit item is verlopen op 26-04-2017.

Wethouder Margo van de Fliert heeft dinsdag 28 maart inspectie gehouden op de nieuwe speelplaats aan de Heijhorst en de laatste handeling verricht aan het belangrijkste speelelement. Daarmee is deze voor Scherpenzeel unieke speelplaats gereed.

Uniek concept

De gemeente Scherpenzeel heeft op deze locatie voor een eigen ontworpen speeltoestel gekozen. Kinderen kunnen via een rioolbuis onder de grond door kruipen. Verder is een heuvel gecreëerd waarbij gebruik is gemaakt van een houten palen constructie waar tussendoor gelopen kan worden. Vanaf de heuvel kan gebruik worden gemaakt van een ronde glijbaan (holle buis) wat een fascinerend speelelement voor kinderen is. Het meest in het oog springend is het schip “Ark van Noach” wat met recht het vlaggenschip van deze speelplaats genoemd kan worden.

Gebruiksklaar

De aangebrachte graszoden op en rondom de speelplaats hebben enkele weken rust nodig. De speelplaats is daarom nog even niet te gebruiken en afgezet met tijdelijke bouwhekken. Vanwege het unieke concept dient de speellocatie officieel gekeurd te worden door het Keurmerkinstituut. De goedkeuringscertificaten verwacht de gemeente binnen enkele weken te ontvangen. Medio half april zal de gehele speellocatie gebruiksklaar zijn en worden de bouwhekken verwijderd.

Sierplantsoen

De speelplaats is verder voorzien van fraai sierplantsoen en is omringt door een degelijk hekwerk voorzien van een lage beukenhaag. Bij de aanleg van de gehele speelplaats is gekozen voor een parkachtige uitstraling met fraaie sierbomen, verblijfsgebieden en hoogwaardige bestrating en nog enkele andere speelse inrichtingselementen zoals flat stones.

Gunstige ligging

De speelplaats is rondom omgeven door huizen wat zorgt voor een gunstige ligging en veel sociale controle wat het gevoel van veiligheid sterk vergroot. De parkachtige hoogwaardige uitstraling in combinatie met een bijzonder speelconcept maakt de Heijhorst tot een aantrekkelijke woonomgeving. Wethouder Margo van de Fliert kan dan ook met een goedkeurende blik inspectie houden. Een leuke gevarieerde en unieke speelplaats voor Scherpenzeel. De gemeente Scherpenzeel wenst alle kinderen dan ook veel speelplezier!