Nieuw systeem meldingen openbare ruimte

Home > Inwoners > Actualiteiten > Nieuw systeem meldingen openbare ruimte

Nieuw systeem meldingen openbare ruimte

Op een snelle manier melding maken van zaken die opvallen in de openbare ruimte. Dit kan nu via het nieuwe meldingensysteem van de gemeente, Reppido. Dit is een verbetering in de service want melden kan nu per direct, met de exacte locatie en eventueel met foto(‘s).

Een kapotte lantaarnpaal, een losliggende stoeptegel, slecht straatwerk, volle prullenbakken: dit zijn voorbeelden van zaken die u mag melden bij de gemeente. Reppido is een internet-applicatie. U kunt via www.scherpenzeel.nl/wordtgemaakt  rechtstreeks meldingen doen via alle mobiele apparaten maar ook via de computer thuis.

Een pluspunt van het melden via een app is dat ook foto’s van de klacht of het gebrek erbij kunnen. En er is de mogelijkheid om de exacte locatie op de kaart aan te geven. Dat scheelt tijd met omschrijven en het zoeken naar de straatnamen.

Een ander voordeel van Reppido is, dat de melder ook kan zien of de klacht al eerder is gedaan en wat de status van de meldingen zijn. En de melder wordt via het systeem op de hoogte gehouden, eventueel zonder dat de gemeente de gegevens van de melder kan inzien.

Het programma is te gebruiken voor de volgende meldingen:

• Alle gebreken in de openbare ruimte
  • Verlichting
  • Groen- water- en speelvoorzieningen
  • Wegbeheer en verkeerszaken

Het programma kan niet worden gebruikt voor de volgende meldingen:

• Niet geleegde kliko’s of kapotte kliko’s
  • Zaken die te maken hebben met overlast

Bel daarvoor de gemeente via 033-277 23 24 of vul een antwoordformulier in op www.scherpenzeel.nl