Meldpunt Bezorgd: als hulp hard nodig is

Home > Inwoners > Actualiteiten > Meldpunt Bezorgd: als hulp hard nodig is

Meldpunt Bezorgd: als hulp hard nodig is

RSS

Mede door de beperkende maatregelen tegen het coronavirus raken veel mensen uit balans. Mogelijk valt u dat ook op bij mensen in uw buurt. Uw actieve buurman komt nauwelijks meer buiten. Het gezin verderop waar de gordijnen de laatste tijd dicht zitten. Een tuin die verwilderd geraakt is. Een stel waar regelmatig heftige ruzies lijken te zijn. Of die oudere weduwnaar die steeds minder uit zijn woorden komt en zijn huis lijkt te verwaarlozen. Als goede buur of dorpsgenoot bent u de ogen en oren die verschil kunnen maken zodat er tijdig hulp kan komen daar waar nodig.

Maakt u zich zorgen?

Probeer eerst zelf in contact te komen en uw zorg bespreekbaar te maken. Lukt dat niet, maak uw zorg bekend bij Meldpunt Bezorgd van Santé Partners (voorheen Vitras).
U kunt bellen naar 06-83639096 of 06-12762695 (kantooruren ma-do) of mailen naar meldpuntbezorgd.scherpenzeel@vitras.nl.
Santé Partners, organisatie voor maatschappelijk werk in Scherpenzeel, neemt dan met u contact op om de melding te bespreken. Wij gaan op onderzoek uit en proberen hulp te bieden waar dit nodig lijkt te zijn. Bijvoorbeeld in situaties van verwaarlozing, vervuiling, ernstige vereenzaming, ontsporende mantelzorg, verslaving of (dreigende) dakloosheid.

Uw melding bij Santé Partners is niet anoniem. Maar de persoon waar de melding over gaat hoeft niet te weten te komen dat u een melding heeft gedaan.