Meldpunt Bezorgd: als hulp hard nodig is

Home > Inwoners > Actualiteiten > Meldpunt Bezorgd: als hulp hard nodig is

Meldpunt Bezorgd: als hulp hard nodig is

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2019.

U kent ze vast wel: woningen waar de gordijnen meestal dicht zitten, waar de tuin is verwilderd of waar regelmatig heftige ruzies lijken te zijn. Of die oudere weduwnaar die steeds minder uit zijn woorden komt en wiens huis al zo lang aan een schoonmaakbeurt toe is.

Mogelijk kent u een inwoner - jong of oud - waar u zich zorgen over maakt. Maar u weet niet wat u zou moeten doen. Ze houden de deur gesloten of weigeren iedere hulp die u aanbiedt.  U kunt uw zorgen bekend maken bij Meldpunt Bezorgd.

Zij denken met u mee en geven advies. Of gaan op onderzoek uit en proberen hulp te bieden waar dit echt nodig blijkt te zijn. Bijvoorbeeld in situaties van verwaarlozing, vervuiling, ernstige vereenzaming of ontsporende mantelzorg.

Vitras, de organisatie voor algemeen maatschappelijk werk in Scherpenzeel, neemt binnen een werkweek contact met u op om uw melding te bespreken.

Uw melding bij Vitras is niet anoniem. Echter het adres waar de melding over gaat hoeft, indien u dit wenst, niet te weten wie de melder was. Vanzelfsprekend worden ook bij het onderzoek naar een melding de regels voor de privacy en beroepsethiek in acht genomen.

U kunt uw melding doen via:

E-mail: meldpuntbezorgd.scherpenzeel@vitras.nl

Telefoon: (030) 880 22 00 (tijdens kantooruren).