Maatregelen tegen coronavirus in Scherpenzeel

Home > Inwoners > Actualiteiten > Maatregelen tegen coronavirus in Scherpenzeel

Maatregelen tegen coronavirus in Scherpenzeel

RSS
Dit item is verlopen op 08-04-2020.

Op 15 maart zijn landelijk aanvullende maatregelen genomen in de aanpak tegen verspreiding van het coronavirus. De maatregelen gelden voor scholen, sportclubs en horeca. Deze blijven gesloten tot en met 6 april. Voor kinderen van ouders in bijvoorbeeld de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf, zodat hun ouders kunnen blijven werken. Deze opvang is zonder extra kosten.

Op 12 maart zijn er ook maatregelen afgekondigd die gelden voor heel Nederland. Deze maatregelen gelden in elk geval tot en met 6 april. Wij vragen u al deze maatregelen op te volgen om er zo voor te zorgen dat het virus zich niet verder verspreidt.

De maatregelen hebben ook gevolgen voor de Scherpenzeels samenleving en voor de dienstverlening van de gemeente. Het gemeentehuis blijft dagelijks geopend tot 12.30 uur en telefonisch bereikbaar tot 16.30 uur. Burgerzaken is ook geopend tot 12.30 uur (maandag tm donderdag). De Gemeentewinkel (sociaal team) annuleert tot 6 april de dagelijkse inloop van 8.30 tot 12.30 uur. De gemeente vraagt om zoveel mogelijk telefonisch of digitaal contact op te nemen. 

Geannuleerde bijeenkomsten

In Scherpenzeel zijn voor deze week en komende week alle openbare activiteiten vanuit de gemeente afgelast. Dit zijn: wethoudersspreekuur XXXL (maandagavond 16 maart), MeetUp Omgevingsvisie (dinsdagavond 17 maart), boomplantdag (woensdagmorgen 18 maart), informatieavond Bikepark (woensdagavond 18 maart) en de vergadering van Wijkplatform-West (dinsdagavond 17 maart) en Wijkplatform-Oost (donderdagavond 19 maart) en de raadsvergadering (donderdag 19 maart). 

Contact

Meer informatie over het coronavirus, maatregelen, adviezen en contactgegevens vindt u op www.scherpenzeel.nl/coronavirus
U kunt ook bellen of mailen: (033) 277 23 24 of volksgezondheid@scherpenzeel.nl