Leden welkom bij Wijkplatform-Oost

Home > Inwoners > Actualiteiten > Leden welkom bij Wijkplatform-Oost

Leden welkom bij Wijkplatform-Oost

Scherpenzeel heeft twee Wijkplatforms: Oost en West. De platforms bestaan uit actieve buurtbewoners die samen met de gemeente, politie en Woonstede zorgen voor een nog plezierigere  leefomgeving. Wijkplatform Scherpenzeel-Oost is op zoek naar nieuwe leden!

Wijkplatform-Oost bespreekt allerlei zaken die van toepassing zijn op het gebied vanaf de Marktstraat tot en met de Dreef, Hopeseweg en Akkerwindelaan. Het park van Huize Scherpenzeel hoort ook bij Wijkplatform Scherpenzeel-Oost.

Vijf keer per jaar vergaderen de leden van het Wijkplatform, samen met medewerkers van de gemeente, de politie en Woonstede. De te bespreken zaken worden door het Wijkplatform aangedragen en variëren van groenonderhoud, bestrating, verkeersveiligheid tot riolering, speeltuinen en overlast. De insteek van de overleggen is om op een laagdrempelige manier klachten, ergernissen of irritaties weg te werken.

Een ander groot speerpunt van het Wijkplatform is meedenken met de gemeente vanuit de inwoners. Een duidelijk voorbeeld onlangs is het proeftesten voor een nieuw meldingssysteem. Dit systeem wordt een  verbetering voor het melden van gebreken in de openbare ruimte. Tijdens een proefperiode testten de Wijkplatform-leden van Oost het nieuwe systeem, dat inmiddels is ingevoerd.

Wijkplatform-Oost heeft nu zeven leden, waaronder een secretaris en een voorzitter. Aanmelden en/of meer informatie?
Dat kan bij secretaris H. van Grol via wijkplatform-oost@scherpenzeel.nl
Algemene informatie is te vinden op de website.