Koninklijke onderscheidingen in Scherpenzeel

Home > Inwoners > Actualiteiten > Koninklijke onderscheidingen in Scherpenzeel

Koninklijke onderscheidingen in Scherpenzeel

RSS

Burgemeester De Vries heeft vanmorgen vier inwoners van Scherpenzeel telefonisch medegedeeld dat zij een Koninklijke Onderscheiding hebben gekregen. In verband met de maatregelen om verspreiding van het Corona-virus te voorkomen was het dit jaar niet toegestaan een feestelijke bijeenkomst te organiseren om de Koninklijke Onderscheidingen uit te reiken. 
De volgende personen hebben dit jaar een Koninklijke Onderscheiding ontvangen:

Mevrouw P. (Petra) van Es-van der Wiel is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontvangt haar Koninklijke Onderscheiding voor onder andere haar vrijwillige werkzaamheden bij de Algemene Christelijke Politievakbond, de Stichting Waarborgfonds Politie, de Oranjevereniging Scherpenzeel en het comité 4 mei. 

De heer R.M. (Martin) Brouwer is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontvangt zijn onderscheiding voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de Oranjevereniging. Eerst als vrijwilliger, later als bestuurslid en sinds vijf jaar als voorzitter. Daarnaast is hij vrijwilliger bij de PRC Avondvierdaagse Scherpenzeel en de Stichting St. Nicolaas Scherpenzeel.

  

De heer G. (Gert) Overeem is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontvangt zijn onderscheiding voor zijn inzet bij het Interkerkelijk streekmannenkoor De Schaffelaar in Barneveld in diverse bestuurlijke functies. Daarnaast zet hij zich in voor de Oranjevereniging Scherpenzeel, de PRC Avondvierdaagse Scherpenzeel, is hij voorzitter van de Stichting St. Nicolaas Scherpenzeel en is hij trainer en coach van het G-team van S.V. Valleivogels. 

Mevrouw M. (Lina) Linge-Nieuwenhuize is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontvangt haar onderscheiding voor haar jarenlange inzet als vrijwilliger op diverse terreinen. Zo is zij al 24 jaar actief als vrijwilliger voor het epilepsiefonds, is ze vrijwilliger bij de Gereformeerde Gemeente Scherpenzeel en zet zij zich in de voor de Nederlandse Patiënten Vereniging. Daarnaast is mevrouw Linge al 25 actief als vrijwilliger handwerken op Reformatorische Basisschool De Wittenberg en verleent ze al geruime tijd mantelzorg. 

Het uitreiken en opspelden van de Koninklijke Onderscheidingen gebeurt op een later te bepalen moment tijdens een feestelijke ceremonie. De burgemeester is trots op al deze vrijwilligers, zij zijn het cement van onze samenleving en er wordt nooit tevergeefs een beroep op hen gedaan.