Koninklijke onderscheiding voor vier Scherpenzelers

Home > Inwoners > Actualiteiten > Koninklijke onderscheiding voor vier Scherpenzelers

Koninklijke onderscheiding voor vier Scherpenzelers

Dit item is verlopen op 31-07-2020.

Nadat burgemeester H.H. de Vries op vrijdag 24 april jl. vier inwoners van Scherpenzeel telefonisch had mede gedeeld dat zij Koninklijk Onderscheiden werden, zijn vrijdag 3 juli de bijbehorende versierselen uitgereikt.

Mevrouw M. (Lina) Linge-Nieuwenhuize ontving haar onderscheiding voor onder andere haar vrijwillige werkzaamheden op reformatorische basisschool De Wittenberg. Al zeker 25 jaar geeft zij handwerkles aan de bovenbouwleerlingen. Daarnaast is ze actief voor epilepsiefond, de Nederlandse Patiëntenvereniging en de gereformeerde gemeente Scherpenzeel.

De heer R.M. (Martin) Brouwer is al ruim 15 jaar actief als vrijwilliger op diverse terreinen. Hij is sinds 1997 betrokken als vrijwilliger bij de Oranjevereniging Scherpenzeel, waarvan hij sinds 2004 bestuurslid en sinds 2015 voorzitter van is. Onder zijn leiding is de Oranjevereniging weer tot bloei gekomen en organiseren zij naast Koningsdag en de activiteiten op 4 en 5 mei nu ook paaseieren zoeken voor kinderen, feestje in het park en de Kidsralley. De heer Brouwer is tevens vrijwilliger bij de PRC Avondvierdaagse Scherpenzeel en bij de Stichting Sint Nicolaas Scherpenzeel.

De heer G. (Gert) Overeem ontving zijn onderscheiding als voor zijn vrijwillige werkzaamheden als koormeester bij interkerkelijk streekmannenkoord De Schaffelaer. Dit doet hij al 30 jaar. Daarnaast is hij voorzitter van de Stichting Sint Nicolaas Scherpenzeel, als vrijwilliger betrokken bij de organisatie van de plaatselijke dodenherdenking en de Avondvierdaagse en is hij trainer en coach van het G-team van Valleivogels.

Mevrouw P. (Petra) van Es-van der Wiel is sinds begin jaren ’90 bezoldigd bestuurder geweest bij de Algemene Christelijke Politievakbond. Zij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de omvorming van de gemeentepolitie/rijkspolitie naar de regionale politie. Ook na beëindiging van haar dienstverband heeft mevrouw Van Es zich ingezet voor en namen de ACP. Sinds 2010 is zijn secretaris/penningmeester van de Stichting Waarborgfonds Politie. Daarnaast is mevrouw Van Es sinds 2006 bestuurslid van de Oranjevereniging Scherpenzeel en betrokken bij de organisatie van Koningsdag. Sinds 2016 is zij betrokken bij het comité 4 mei, een onderdeel van de Oranjevereniging

Foto door Vakfotografie Westerduin