Klant centraal in onderzoek verplaatsing supermarkten

Home > Inwoners > Actualiteiten > Klant centraal in onderzoek verplaatsing supermarkten

Klant centraal in onderzoek verplaatsing supermarkten

RSS
Dit item is verlopen op 24-12-2018.

Drie adviesbureaus onderzoeken wat de verplaatsing van de Jumbo en Aldi betekent voor de klanten. Wethouder Tonnis van Dijk hierover: ‘Wat staat voor de Scherpenzelers als klant voorop. Hoe belangrijk is het voor onze bewoners dat zij hun boodschappen in hun eigen dorp kunnen doen. Wat betekent dat voor de omvang en kwaliteit van de supermarkten. Hoe wil het winkelend publiek de auto parkeren nabij de supermarkt. Hoe zorgen we ervoor dat het verkeer veilig kan doorstromen. Hoe voorkomen we hinder voor de omwonenden. Deze en andere vragen staan centraal vanuit het belang van de klanten in relatie tot de leefomgeving.’

Onderzocht wordt in november en december of het haalbaar is dat de twee supermarkten in Scherpenzeel zijn te verplaatsen en uit te breiden. De gemeenteraad heeft hiervoor een krediet beschikbaar gesteld. Vanuit dit budget heeft de gemeente nu drie bureaus ingehuurd. Zij bekijken vanuit hun specialisme de gevolgen van het plan voor de detailhandel, het verkeer en de directe omgeving. Ook wordt gekeken of er alternatieve mogelijkheden zijn. De mening van de klanten wordt hierin  meegewogen. Wat vinden zij van de plannen. Deze informatie wordt tussentijds middels een enquête in kaart gebracht.

De inwoners krijgen gelegenheid om te reageren op de resultaten van het onderzoek. De gemeente zal alle betrokkenen informeren en raadplegen. De uitnodiging om hieraan mee te doen, volgt tijdig.

Heeft u als inwoner nu al vragen over het onderzoek? Neemt u dan contact op met Roger Raat-Reitsma, projectleider van de gemeente, telefonisch via (033) 277 23 24 of per e-mail op r.raat-reitsma@scherpenzeel.nl.

Vogelvlucht impressie Dorpsstraat Vijverlaan

Structuurontwerp Supermarkt en Wonen.


Herontwikkeling locaties Dorpsstraat/De Breehoek Scherpenzeel
Bron: FAME. 13 september 2018