Kent u iemand die een lintje verdient?

Home > Inwoners > Actualiteiten > Kent u iemand die een lintje verdient?

Kent u iemand die een lintje verdient?

Bijna iedereen kent wel iemand die een lintje verdient. Veel mensen zetten zich vrijwillig in voor vele doelen. Vaak zonder eigen belang, in alle bescheidenheid. Deze mensen kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. Net als ieder ander met bijzondere verdiensten voor de samenleving. Maar dan moeten ze daarvoor wel eerst worden voorgesteld. U kunt daarvoor zorgen!

Voor wie?

In principe is een lintje bereikbaar voor iedereen die zich langdurig op een bijzondere manier inzet voor de samenleving. Denk hierbij aan de vele vrijwilligers die actief zijn binnen allerlei organisaties op sociaal-maatschappelijk gebied. Die inzet wordt natuurlijk wel beoordeeld op basis van een aantal criteria.

Aanvragen

Aanvragen voor een lintje moeten ruim van tevoren worden ingediend. Een aanvraag voor de zogenaamde ‘lintjesregen’ 2019 moet vóór 1 augustus 2018 worden ingediend bij de burgemeester in de woonplaats van betrokkene. De burgemeester reikt namens de Koning één of meerdere Koninklijke onderscheidingen uit.

Contact

U kunt contact opnemen met mevrouw A. (Annet) Moesbergen van de gemeente Scherpenzeel voor vragen over de criteria of wat u moet doen als u iemand wilt voordragen. Zij heeft ook standaardformulieren die u kunt gebruiken voor uw aanvraag. Dat kan telefonisch (033) 277 23 24 of per mail a.moesbergen@scherpenzeel.nl

Meer informatie over lintjes kunt u lezen op de website www.lintjes.nl