Kent u iemand die een lintje verdient?

Home > Inwoners > Actualiteiten > Kent u iemand die een lintje verdient?

Kent u iemand die een lintje verdient?

RSS
Dit item is verlopen op 01-08-2017.

Bijna iedereen kent wel iemand die een lintje verdient. Veel mensen zetten zich vrijwillig voor vele doelen in. Vaak zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid. Deze mensen kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding, net als ieder ander met bijzondere verdiensten voor de samenleving. Maar dan moeten ze daarvoor wel eerst worden voorgesteld. U kunt daar voor zorgen!

Voor wie?

In principe is een lintje bereikbaar voor iedereen die zich langdurig op een bijzondere manier inzet voor de samenleving. Denk hierbij aan de vele vrijwilligers die actief zijn binnen allerlei organisaties op sociaal-maatschappelijk gebied. Die inzet wordt natuurlijk wel beoordeeld op basis van een aantal criteria.

Aanvragen

Aanvragen voor een lintje moeten ruim van tevoren worden ingediend. Een aanvraag voor de zogenaamde ‘lintjesregen’ 2018, waarbij de burgemeester namens de Koning één of meerdere Koninklijke onderscheidingen uitreikt, moet vóór 1 augustus 2017 worden ingediend bij de burgemeester in de woonplaats van betrokkene.

Informatie

Meer informatie over lintjes kunt u lezen op de website www.lintjes.nl. Voor vragen over de criteria of over hoe en wat u moet doen als u iemand wilt voordragen, kunt u contact opnemen met Annet Moesbergen, e-mail: a.moesbergen@scherpenzeel.nl, tel: (033) 277 23 24. Zij heeft ook standaardformulieren die u kunt gebruiken voor uw aanvraag.