Juridische en praktische tips voor pleegouders

Home > Inwoners > Actualiteiten > Juridische en praktische tips voor pleegouders

Juridische en praktische tips voor pleegouders

Dit item is verlopen op 27-10-2019.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Scherpenzeel wijst pleegouders in de gemeente Scherpenzeel graag op een door de gemeente Ede georganiseerde bijeenkomst waar Mariska Kramer, advocaat en schrijver van het boek 'Paraplu voor pleegouders' juridische en praktische tips voor pleegouders geeft. Deze bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 31 oktober 2019 in Akoesticum aan de Nieuwe Kazernelaan 2 in Ede.

Op deze avond neemt Mariska Kramer je mee in de wondere wereld van de wetgeving. Mariska verzorgt een interactieve presentatie over de rechtspositie van het pleegkind en de pleegouders, waarin ze ook antwoord geeft op vragen als “Welke stem hebben jij het je pleegkind in de omgangsregeling tussen het kind en de ouders?”, “Wat is een bijzonder curator?”, “Welke mogelijkheden hebben jij en je pleegkind als jullie het niet eens zijn met de beëindiging van de plaatsing?” en “Wat is de geschillenregeling?” Bedenk ook waar je zelf tegenaan loopt in je juridische positie als pleegouders. Wie weet, kan Mariska je verder helpen.

Programma
19.00 uur: Inloop en mogelijkheid tot het stellen van persoonlijke vragen aan Mariska
19.30 uur: Interactieve presentatie
22.00 uur: Uitloop en mogelijkheid tot het stellen van persoonlijke vragen aan Mariska

Datum: Donderdag 31 oktober 2019
Tijd: Inloop vanaf 19.00 uur. Aanvang om 19.30 uur. Afsluiting om 22.00 uur
Locatie: Akoesticum (Tuinzaal), Nieuwe Kazernelaan 2, Ede
Aanmelden: Uiterlijk 21 oktober 2019 via pleegzorg@ede.nl
De bijeenkomst is gratis toegankelijk.

Over Mariska Kramer
Mariska (1973) werkt al jaren als advocaat in de jeugdzorg en houdt zich vooral bezig met de rechten van (pleeg)kinderen en (pleeg)ouders. In haar advies- en procespraktijk staat zij regelmatig pleegouders bij en adviseert zij pleegzorgaanbieders en gecertificeerde instellingen.
In 2005 schreef zij de eerste “Paraplu voor pleegouders”, dat al gauw een bekend naslagwerk werd voor pleegouders en professionals in de pleegzorg.