Jij verdient een lintje!

Home > Inwoners > Actualiteiten > Jij verdient een lintje!

Jij verdient een lintje!

Ken jij iemand van wie je denkt: jij verdient een lintje? Veel mensen zetten zich vrijwillig in. Vaak zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid. Het is fantastisch hoe in Nederland onze samenleving wordt gedragen door vrijwilligers! Deze mensen kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding, net als ieder ander met bijzondere verdiensten voor de samenleving. Maar dan moeten ze wel eerst worden voorgesteld. U kunt daar voor zorgen!

Voor wie?

In principe is een lintje bereikbaar voor iedereen die zich langdurig op een bijzondere manier inzet voor de samenleving. Denk hierbij aan de vele vrijwilligers die actief zijn binnen allerlei organisaties op sociaal-maatschappelijk gebied. Die inzet wordt natuurlijk wel beoordeeld op basis van een aantal criteria.

Aanvragen

Aanvragen voor een lintje moeten ruim van tevoren worden ingediend. Een aanvraag voor de zogenaamde ‘lintjesregen’ 2020, waarbij de burgemeester namens de Koning één of meerdere Koninklijke onderscheidingen uitreikt, moet vóór 1 juli 2019 worden ingediend bij de burgemeester in de woonplaats van betrokkene.

Informatie

Meer informatie over lintjes kunt u lezen op de website www.lintjes.nl. Voor vragen over de criteria of over hoe en wat u moet doen als u iemand wilt voordragen, kunt u contact opnemen met Annet Moesbergen, e-mail: a.moesbergen@scherpenzeel.nl, tel: (033) 277 23 24. Zij heeft ook standaardformulieren die u kunt gebruiken voor uw aanvraag.