Inzaaien bijenmengsels

Home > Inwoners > Actualiteiten > Inzaaien bijenmengsels

Inzaaien bijenmengsels

Op diverse plaatsen in de gemeente worden deze weken bloemrijke bijenmengels ingezaaid. Hierdoor kan dit jaar weer genoten worden van kleurrijke bloemstroken. Dit keer worden de vogel- en insectenmengsels uitgebreid. Daarbij zijn ook soorten bloemen toegevoegd die een hoge sierwaarde hebben.

Insecten, vogels én mensen

De afgelopen jaren heeft de gemeente Scherpenzeel in samenwerking met de Imkervereniging Scherpenzeel – Woudenberg diverse proefvelden ingezaaid met bloemrijke kruiden. Hierbij is gevarieerd met verschillende soorten zadenmengsels. In eerste instantie vooral gericht op insecten zoals (wilde) bijen en hommels. Later zijn soorten toegevoegd die aantrekkelijk zijn voor vele vogelsoorten en soorten met extra sierwaarde voor de mensen.

Bij-vriendelijk

Gemeente Scherpenzeel en de Imkervereniging Scherpenzeel – Woudenberg willen met de mengsels voornamelijk bijen en andere insecten helpen en de Biodiversiteit daarmee vergroten. De maatregelen vinden plaats in het kader van het convenant Bij-vriendelijk handelen.