Inspiratieavond over duurzaamheid met Marjan Minnesma van Urgenda

Home > Inwoners > Actualiteiten > Inspiratieavond over duurzaamheid met Marjan Minnesma van Urgenda

Inspiratieavond over duurzaamheid met Marjan Minnesma van Urgenda

Dit item is verlopen op 20-06-2019.

20 juni duurzaamheidsavond met presentatie door Marjan Minnesma, directeur Urgenda in de Breehoek

Op 20 juni vanaf 20.00 uur organiseert de gemeente Scherpenzeel een inspiratie- en informatieavond over duurzaamheid in de Breehoek.

We trappen af met een lezing door Marjan Minnesma, directeur Urgenda. Urgenda is de organisatie voor innovatie en duurzaamheid die Nederland, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, sneller duurzaam wil maken. Marjan Minnesma zal in haar verhaal ingaan op wat we als inwoners en gemeente kunnen doen.

Denk mee

Rondom 6 duurzaamheidsthema’s gaan we met elkaar in gesprek. Bij ieder thema, zal onder begeleiding van een gespreksleider, gediscussieerd worden met 2 hoofdvragen:

• Welke acties of onderwerpen zijn belangrijk?
  • Wat kunt u zelf doen, waar heeft u hulp bij nodig en wat moet de gemeente doen?

De 6 thema’s zijn:

• Gezond, veilig en gelukkig
  • Lokale economie
  • Sociaal verbonden
  • Leefomgeving, klimaat en grondstoffen
  • Gemeentelijke organisatie

Inspiratie

Tijdens de avond kan iedereen bij een aantal standjes inspiratie opdoen over verschillende duurzame thema’s zoals gezonde voeding en duurzame energie. Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig.