Informatie coronavirus

Home > Inwoners > Actualiteiten > Informatie coronavirus

Informatie coronavirus

Dit item is verlopen op 09-03-2020.

In de stad Wuhan in China is bij een groep patiënten met een longontsteking een nieuw virus vastgesteld. Het virus is van het type coronavirussen en heeft de naam 2019-nCoV gekregen. Het geeft klachten van longontsteking. Alle informatie die er op dit moment is over het coronavirus is te vinden op de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/nieuw-coronavirus-in-China.

Rol van de GGD en gemeente

De GGD Gelderland-Midden houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) informeert de GGD over de laatste stand van zaken en de ontwikkelingen. Wanneer dat nodig is adviseert de GGD ons als gemeente wat wij kunnen doen. Op dit moment is er geen enkele aanleiding om maatregelen te nemen.

Heeft u vragen over het coronavirus kijk dan op de website van het RIVM. Kunt u daar niet de antwoorden op uw vragen vinden, bel dan met GGD Gelderland-Midden, bereikbaar tussen 8.30-17.00 uur op 0800 8446 000.