Horeca weer open en uitbreiding terrassen

Home > Inwoners > Actualiteiten > Horeca weer open en uitbreiding terrassen

Horeca weer open en uitbreiding terrassen

RSS

Tijdens de intelligente lockdown in strijd tegen het corona-virus, is de horeca - op afhalen na - volledig gesloten geweest. Vanaf 1 juni mag de horeca weer beperkt open voor gasten. Onder andere het openstellen van terrassen is weer toegestaan. Hier moet wel aan de richtlijnen over de afstand tussen tafels en gasten voldaan worden.

Om dit in goede banen te geleiden en de horeca economisch op gang te brengen, bekijkt de Gemeente Scherpenzeel samen met de betrokken ondernemers of er mogelijkheden zijn om binnen de richtlijnen terrassen uit te breiden om zo aan de RIVM veiligheidseisen te voldoen. Zo kan de horeca ook in ons dorp, op een veilige manier, haar rol weer vervullen om sociale contacten te versterken. Het betreft hier nadrukkelijk een tijdelijke verruiming van de terrassen.

Het college heeft besloten om voor twee terrassen een tijdelijke uitbreiding toe te staan. Dit betreft de terrassen van PrinsHeerlijk en Bij Thomas. Het kan voorkomen dat de uitbreiding op een of meerdere parkeerplekken plaatsvindt. Na twee weken wordt bekeken of dit tot problemen leidt en waar nodig, kan het beleid aangepast worden.

Ook andere horecagelegenheden die nog geen aanvraag hebben ingediend, kunnen voor deze uitzondering een aanvraag indienen. Het betreft een tijdelijke maatregel om de horeca de kans te geven de terrassen te kunnen benutten. Deze loopt tot uiterlijk 1 oktober 2020.