Groene en watervriendelijke tuinen

Home > Inwoners > Actualiteiten > Groene en watervriendelijke tuinen

Groene en watervriendelijke tuinen

Van 1 t/m 16 mei is de Week van Ons Water 2021. Grote evenementen en activiteiten waar veel mensen samen komen laten nog even op zich wachten, maar niet getreurd. Er is van alles in uw eigen buurt – en zelfs in uw eigen tuin – te beleven!

Het is tijd om de tuin in te gaan, want in de tuin begint het! De buitenruimte kunt u zo klimaatbestendig mogelijk inrichten. Wist u bijvoorbeeld dat u rondom uw eigen huis al van alles kunt doen om zo goed mogelijk met het veranderende klimaat om te gaan? Plaats bijvoorbeeld een regenton of verwijder wat tegels om wat extra groen te planten! Ook als u geen tuin heeft is er genoeg te doen, bijvoorbeeld op uw balkon of op uw dak.

De gemeente Scherpenzeel houdt in de Week van ons Water de volgende acties en daagt iedereen uit om mee te doen!

Vanaf maandag 3 mei gaat de actie ‘Regenton’ gaat van start.

Wilt u graag een regenton in uw tuin? Stuur een e-mail naar duurzaam@scherpenzeel.nl, het weggeven gaat o.b.v. binnenkomst aanmeldingen.

De voorwaarde voor de winnaars is: stuur een foto op van hoe de ton in uw tuin komt te staan. De regentonnen worden aan huis bezorgd. Aanmelding is mogelijk vanaf 3 mei 2021 tot en met 14 mei 2021.

Dinsdag 4 mei opent de inschrijving voor het afhalen van compost. Per aanmelding delen we twee zakken compost uit, af te halen bij de gemeentewerf. Het uitdelen van compost is op maandag 10 en vrijdag 14 mei. Inschrijven kan via duurzaam@scherpenzeel.nl, geef hierbij de voorkeursophaaldag aan. U ontvangt een tijdslot waarop u de zakken kan ophalen. Aanmelding is mogelijk vanaf 4 mei 2021 tot en met 14 mei 2021.

Vanaf woensdag 5 mei is het mogelijk om u in te schrijven voor de actie: ‘Tegel eruit, plantje erin’

In ruil voor een tegel (of voor meerdere tegels) krijgen aangemelde inwoners drie  perkplantjes met tuinaarde. De plantjes worden na het inleveren van de tegels aan huis bezorgd. Inschrijven kan via duurzaam@scherpenzeel.nl, graag naam en straat vermelden. De tegels kunnen worden ingeleverd in de hiervoor bestemde big bags in de wijk/straat. U wordt geïnformeerd wanneer deze klaar staan. Aanmelding is mogelijk vanaf 5 mei 2021 tot en met 14 mei 2021.