Gratis festivalpret: 30 en 31 augustus Democratiefestival!

Home > Inwoners > Actualiteiten > Gratis festivalpret: 30 en 31 augustus Democratiefestival!

Gratis festivalpret: 30 en 31 augustus Democratiefestival!

Dit item is verlopen op 02-09-2019.

Op vrijdag 30 augustus en zaterdag 31 augustus vindt de allereerste editie van het Democratiefestival in Nederland plaats! Het festival vindt plaats op het eiland Veur Lent in Nijmegen. Op het democratiefestival gaat het om Nederland van nu en straks. Er is ruimte om actuele debatten te beluisteren, zelf in discussie te gaan, te leren cartoontekenen, de laatste inzichten op te doen of zelf een statement te maken. Verder is er ook een foodcourt, BMX-baan, yogales, en kun je luisteren naar muziek van verschillende artiesten.

Waarom het democratiefestival

Democratie is niet vanzelfsprekend en heeft af en toe wat onderhoud nodig. Daarom vieren we op het Democratiefestival de democratie. We vieren dat we in een land leven waar iedereen zijn of haar mening mag geven, waar verschillen mogen zijn en waar we samen de keuzes maken hoe moeilijk dat soms ook is. In steeds meer landen staat de democratie onder druk. De verdeeldheid lijkt het steeds meer te winnen van het compromis. Als we meer met elkaar praten en naar elkaar luisteren, komen we misschien dichter bij elkaar.

Iedereen is welkom

Dit festival brengt mensen uit heel Nederland samen die elkaar in het dagelijks leven niet snel ontmoeten. Inwoners vanuit heel Nederland, vanuit allerlei diverse achtergronden, politici vanuit het hele land: iedereen is welkom. Waar sta jij in de discussie over kernenergie of de kosten voor de gezondheidszorg? Ga met politici in debat, of neem stelling op het ja/nee-veld. Je kunt zelf je festivalprogramma samenstellen en inhoud mixen met festivalpret. Iedereen kan zich aanmelden als deelnemer via de website en op eigen gelegenheid naar het festival komen.

Tickets en meer informatie

Toegang tot het festival is helemaal gratis. Tickets bestellen kan via de website www.democratiefestival.nu. Ook is op deze website meer informatie te vinden over het programma, de sprekers, de locatie, activiteiten en antwoorden op veelgestelde vragen.

Initiatiefnemers

Deze eerste editie van het Democratiefestival is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het Democratiefestival wordt mede georganiseerd door de provincie Gelderland. Verder leveren veel maatschappelijke organisaties en bedrijven een bijdrage aan het programma en de organisatie van het festival.