Glasvezelaanleg van KPN van start

Home > Inwoners > Actualiteiten > Glasvezelaanleg van KPN van start

Glasvezelaanleg van KPN van start

De glasvezelaanleg van KPN in Scherpenzeel is gestart. Dinsdag 18 mei ging de eerste schop in de grond nabij de Eikenlaan. Volgens planning is heel Scherpenzeel in juni 2022 aangesloten op glasvezelinternet van KPN.

In totaal wordt er in Scherpenzeel 45 kilometer gegraven en gaat er 267 kilometer buis en 408 kilometer glasvezelkabel de grond in. Er worden 4.000 glasvezelaansluitingen gerealiseerd. De uitrol van glasvezel wordt uitgevoerd door de aannemer Allinq.

Meerdere aanbieders

In Scherpenzeel is al eerder dit jaar een glasvezelnetwerk aangelegd, door Delta Fiber. Maar ook andere aanbieders kunnen zich melden. Zij maken dan geen gebruik van het al aanwezige glasvezelnetwerk, maar leggen zelf weer een netwerk aan. Dit is dus anders dan bijvoorbeeld elektriciteit of gas, waarbij leveranciers van een bestaand netwerk gebruik maken. De gemeente kan dit niet tegenhouden, want glasvezel valt onder de Telecom-wet. De gemeente sluit wel van te voren met een aanbieder een samenwerkingsovereenkomst. Hierin wordt onder meer het toezicht en het budget hiervoor vastgelegd.

Vragen of klachten

Wie vragen heeft over de aanleg van glasvezel of de werkzaamheden, of een klacht wil doorgeven, kan hiervoor naar www.kpnnetwerk.nl/contactformulier/#vraag
Dit contactformulier komt terecht bij de klantenservice van KPNNetwerkNL en wordt zo snel mogelijk in behandeling genomen, waarna er contact wordt gezocht met de bewoner.