Gemeentesecretaris Wilma van de Werken kondigt vertrek aan

Home > Inwoners > Actualiteiten > Gemeentesecretaris Wilma van de Werken kondigt vertrek aan

Gemeentesecretaris Wilma van de Werken kondigt vertrek aan

Scherpenzeel, 4 mei 2021 – Gemeentesecretaris Wilma van de Werken vertrekt eind juni bij gemeente Scherpenzeel. Per 1 juli 2021 start zij als gemeentesecretaris bij de gemeente IJsselstein. Van de Werken werkt ruim 3 jaar bij de gemeente Scherpenzeel en is als gemeentesecretaris de algemeen directeur en eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders.

“Sinds 2018 heb ik met veel plezier en enthousiasme gewerkt voor en aan de gemeente Scherpenzeel. Ik heb gezien hoe de organisatie zich inspant voor de inwoners, met maatwerk, betrokkenheid, enthousiasme en aandacht. Er is rust gekomen in de organisatie en politiek commitment om de organisatie structureel te versterken. Er staat nu een stevige organisatie die de basis op orde heeft en met goede ideeën voor de toekomst van Scherpenzeel.

Het is voor mij heel inspirerend en uitdagend geweest dit proces te leiden. Voor mij is nu de tijd gekomen om een volgende stap in mijn loopbaan te maken. Het besluit om afscheid te nemen van een organisatie is nooit eenvoudig. Ik laat een fijne, warme en professionele organisatie achter. We weten dat de komende tijd de discussie over herindeling nog zal spelen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat deze organisatie er in alle scenario’s klaar voor is”, schrijft ze in een persoonlijke brief aan de medewerkers van gemeente Scherpenzeel.

Van de Werken gaat vanaf 1 juli bij de gemeente IJsselstein aan de slag als gemeentesecretaris. De gemeentesecretaris kondigt haar vertrek nu al aan om de gemeente de tijd te geven de opvolging te regelen.

Waarnemend burgemeester Eppie Klein bedankt de gemeentesecretaris voor haar grote betrokkenheid en loyaliteit. “Wilma van de Werken is een belangrijke verbinding tussen bestuur en organisatie. Zij stimuleerde medewerkers om te werken met eigenaarschap en collegialiteit in vakmanschap. Ze heeft zich onnoemelijk ingezet voor de organisatie en voor de Scherpenzeelse samenleving. De afgelopen drie jaar heeft ze daarin bijzonder knap de organisatie meegenomen in alle ontwikkelingen, zowel in de Toekomstvisie als tijdens de Corona-pandemie. Dat bewonder ik ten zeerste.  Natuurlijk is het jammer als een goede medewerker vertrekt, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Wij gunnen het haar van harte en feliciteren Wilma met deze nieuwe uitdaging in de gemeente IJsselstein.”