Denk mee over biodiversiteit!

Home > Inwoners > Actualiteiten > Denk mee over biodiversiteit!

Denk mee over biodiversiteit!

RSS

Biodiversiteit is de afwisseling van dieren, planten, bacteriƫn, gisten en schimmels en heel belangrijk voor het leven op aarde. Zo zorgt een afwisseling van veel soorten planten er ook weer voor dat er meer dieren zijn. Helaas vragen wij veel van onze planeet en maken wij haar grondstoffen sneller op dan dat ze worden gemaakt. Zo sterven steeds meer soorten planten en dieren, steeds sneller uit. Met het uitsterven van soorten neemt de biodiversiteit af: direct, maar ook indirect omdat andere soorten weer afhankelijk zijn van de uitgestorven soorten.

De gemeente wil samen met inwoners en ondernemers actie ondernemen om de verschillende planten, dieren, bacteriƫn, gisten en schimmels te beschermen. Daarom willen we via een vragenlijst erachter komen hoe jij over biodiversiteit denkt en of je ook zelf bereid bent actie te ondernemen. Wij nemen je mening mee in toekomstige plannen.

Vanaf 8 juli t/m 1 augustus kan iedereen deze vragenlijst invullen. Aan het einde van de vragenlijst kun je je meteen aanmelden voor het digitale inwonerspanel! Wij zijn nog op zoek naar inwoners die willen deelnemen dit panel.

Ga naar de vragenlijst via de website.