Coronabesmettingen bij uitzendkrachten Scherpenzeels bedrijf

Home > Inwoners > Actualiteiten > Coronabesmettingen bij uitzendkrachten Scherpenzeels bedrijf

Coronabesmettingen bij uitzendkrachten Scherpenzeels bedrijf

RSS
Dit item is verlopen op 01-01-2021.

Bij 30 bewoners van een wooncomplex voor arbeidsmigranten in Velp zijn op vrijdag 1 mei coronabesmettingen vastgesteld. De GGD Gelderland-Midden is direct na de eerste besmetting  gestart met een uitgebreid bron-en contactonderzoek. Een aantal personen uit de besmette groep werkt of werkte als uitzendkracht bij een bedrijf in Scherpenzeel.

Bij het contactonderzoek is ook het Scherpenzeelse bedrijf betrokken. De besmette personen hebben voor zover nu bekend geen contacten buiten het bedrijf gehad. Ze gaan met groepsvervoer van hun woonadres naar hun werk in Scherpenzeel en terug. Het bedrijf stelt volledig mee te werken aan het onderzoek en volgt daarnaast alle adviezen die het RIVM eerder heeft gegeven.

De besmette personen zijn inmiddels gescheiden van de andere bewoners en in quarantaine gegaan. De GGD is bezig met bron- en contactonderzoek. Op deze manier wordt in kaart gebracht met wie de besmette personen allemaal in contact zijn geweest en kunnen deze mensen actief benaderd worden.