Collectieve inkoopactie zonnepanelen

Home > Inwoners > Actualiteiten > Collectieve inkoopactie zonnepanelen

Collectieve inkoopactie zonnepanelen

RSS

Scherpenzeel heeft ValleiEnergie gevraagd een collectieve inkoopactie zonnepanelen te organiseren voor de inwoners van onze gemeente. Hiervoor heeft ValleiEnergie bij zes installateurs van zonnepanelen uit onze regio offertes opgevraagd. NewSolar uit Woudenberg kwam hierbij als winnaar uit de bus. Zij hebben een zeer aantrekkelijk aanbod gedaan voor alle inwoners van Scherpenzeel en zijn in staat iedereen maatwerk te leveren.

Steeds meer mensen plaatsen zonnepanelen op hun dak, ook in Scherpenzeel. Logisch: met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op, je bespaart veel geld op je energierekening en het rendement is een stuk hoger dan op een spaarrekening. Wilt u ook zonnepanelen zonder zorgen?  Doe dan mee met deze actie van de gemeente Scherpenzeel en coöperatie ValleiEnergie.

Waarom meedoen

We horen vaak van mensen dat ze wel zonnepanelen zouden willen, maar opzien tegen het uitzoekwerk: heb je een geschikt dak; hoeveel zonnepanelen passen er op; welk type paneel kies je; wat zijn goede installateurs; hoe vergelijk je offertes?

Als je meedoet aan deze actie is het uitzoekwerk al gedaan. Omdat er veel inwoners van Scherpenzeel met de actie meedoen, kan de installateur de installatie goedkoper aanbieden dan wanneer je individueel zonnepanelen zou laten plaatsen. Zo weet je zeker dat je zonnepanelen koopt van een betrouwbare partij voor een goede prijs.

Ook als je maar weinig stroom verbruikt zijn zonnepanelen verstandig. Een kleine installatie levert ook een goed rendement; denk aan een terugverdientijd van circa 10 jaar. Dit terwijl je daarna nog zeker 15 jaar ‘gratis’ stroom opwekt!

Meer informatie

ValleiEnergie komt naar Scherpenzeel om uitleg te geven en de mogelijkheid te bieden om u aan te melden. U kunt ValleiEnergie op de volgende momenten in ons dorp vinden:

  • Woensdag 2 juni 2021 op de weekmarkt van 10.00 tot 16.00 uur.

 De actie loopt van mei 2021 tot 30 september 2021. Daarna zal de gemeente de actie evalueren en besluiten over eventuele toekomstige acties. Meer over de actie leest u op www.valleienergie.nl/scherpenzeel en daar kunt u zich ook inschrijven.