Coalitievorming GBS-CU kansrijk

Home > Inwoners > Actualiteiten > Coalitievorming GBS-CU kansrijk

Coalitievorming GBS-CU kansrijk

RSS
Dit item is verlopen op 30-04-2018.

Na zijn aanstelling als informateur heeft Hans van Velden de afgelopen week met de vijf lijsttrekkers gesprekken gevoerd over de analyse van de verkiezingsuitslag, de speerpunten van die partij en de mogelijkheden van combinaties om te komen tot een stabiele coalitie voor de raadsperiode 2018-2022.

Hans van Velden: “Het is een boeiende en intensieve week geworden. Belangrijker is dat de gesprekken in een open, positieve en constructieve sfeer zijn verlopen”.

Gelet op de inhoud van de gevoerde gesprekken en de hierin uitgesproken voorkeuren spreekt de informateur in zijn Eindverslag (zie document hieronder) uit dat een verdere verkenning van de mogelijkheid gericht op de totstandkoming van een coalitie GBS-CU op dit moment het meest kansrijk is.

Van Velden: “Op grond van mijn bevindingen adviseer ik de lijsttrekkers van GBS en CU (in)formatiegesprekken te starten met het doel een coalitie te vormen. Als dat allemaal goed gaat, komt daar een coalitieakkoord uit, op grond waarvan ook de wethouders zullen worden benoemd”.

Met de volgende fase zijn een aantal weken gemoeid.