Burgernet helpt, doet u mee?

Home > Inwoners > Actualiteiten > Burgernet helpt, doet u mee?

Burgernet helpt, doet u mee?

Vorige week was er een burgernetactie in de gemeente voor het zoeken van een jongen. Dankzij de oplettende burgernetdeelnemers is de jongen gevonden door de politie. Dit is een voorbeeld van wat burgernet kan doen voor de samenleving.

Helpen bij opsporing

Burgernet wordt ingezet bij onder andere diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving, en vermiste personen. Als Burgernetdeelnemer ontvangt u een spraak- of sms-bericht wanneer er iets gebeurt in uw omgeving. Daarin krijgt u het verzoek om naar een persoon of voertuig uit te kijken. U helpt op die manier de politie bij de opsporing van de daders van criminaliteit in uw woonomgeving.

De cijfers

In het eerste kwartaal van 2020 zijn er in de Gemeente Scherpenzeel 1.285 burgernetdeelnemers. Dit is ongeveer 17 procent van de inwoners. Er zijn in het eerste kwartaal 2 opsporingsberichten uitgegaan van de politiemeldkamer en hierin hebben jullie kunnen bijstaan door het meekijken, signaleren en doorgeven van informatie. Ook zijn er in het eerste kwartaal 8 meldingen door het basisteam en de gemeente gedaan via de burgernetmail en zijn er informatieve berichten verstuurd.

Oproep

Zoals de cijfers en het voorbeeld laten zien is de hulp van jullie van belang. Werk samen met uw gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt. Elke deelnemer maakt de buurt een stukje veiliger. Want hoe meer mensen deelnemen, hoe sneller een persoon of voertuig wordt gevonden. Meld u dus aan voor Burgernet door de BurgernetApp te downloaden of u aan te melden via https://www.burgernet.nl.