Burgerdeputatie bij Prinsjesdag 2018

Home > Inwoners > Actualiteiten > Burgerdeputatie bij Prinsjesdag 2018

Burgerdeputatie bij Prinsjesdag 2018

Dit item is verlopen op 15-10-2018.

Onder leiding van Henk Vreeswijk, locoburgemeester nemen 13 vertegenwoordigers van Scherpenzeel deel aan Prinsjesdag in Den Haag. Zij staan langs de route die koning Willem-Alexander vandaag aflegt en maken deel uit van de erehaag. Deze erehaag wordt gevormd door militairen en 200 burgers, de zogenaamde ‘burgerdeputatie’. Deze groep van inwoners is voor de koning herkenbaar als onderdeel van de ere-afzetting langs de route van de Glazen Koets.

De provincies leveren bij toerbeurt deze burgerdeputatie. Dit jaar heeft de provincie Gelderland de eer om de deputatie aan te leveren. De groep moet een eenduidig tenue dragen, waarbij een knipoog naar de Veluwe een pré is. De gemeente Scherpenzeel heeft de Oranjevereniging benaderd en zij waren meteen enthousiast. Vanmorgen om 06.45 uur zijn zij vertrokken naar Den Haag.