Burgemeester De Vries over de corona-maatregelen

Home > Inwoners > Actualiteiten > Burgemeester De Vries over de corona-maatregelen

Burgemeester De Vries over de corona-maatregelen

RSS
Dit item is verlopen op 31-12-2020.

Beste inwoners van Scherpenzeel,

Het coronavirus treft de wereld hard. Voor de meesten van ons een onwerkelijke situatie, waarin alles wat normaal lijkt in ons leven ineens heel anders wordt. Het kabinet heeft de afgelopen dagen een aantal maatregelen genomen die ook ons sociale en maatschappelijke leven in Scherpenzeel drastisch beïnvloeden en waarvan we de gevolgen allemaal merken.

Bijeenkomsten die niet door mogen gaan, kerken die sluiten of met maximaal 100 aanwezigen hun diensten mogen houden, scholen die sluiten, kortom: ons leven wordt ineens beperkt. Er is ons gevraagd om waar dat enigszins mogelijk is thuis te blijven, geen handen te schudden en bij zelfs lichte vormen van verkoudheid of grieperig gevoel IEDER sociaal contact te vermijden. Denk hier alstublieft niet te lichtvaardig over, ik hoor mensen zeggen “ach het is een griepje”, echter de werkelijkheid is anders. Deze pandemie is een bedreiging voor onze volksgezondheid. Laten we rekening houden met elkaar, door jezelf in acht te nemen kun je anderen beschermen en dan denk ik ook heel in het bijzonder aan kwetsbare groepen, wat betreft gezondheid of leeftijd.

Ook  in onze gemeente is inmiddels een noodverordening van kracht. Dat betekent dat het houden van bijeenkomsten met meer dan 100 personen een strafbaar feit is, waartegen ook opgetreden zal worden. Maar los van het getal 100…denk heel goed na of u de komende weken ook kleinere bijeenkomsten door moeten laten gaan.

Verder ben ik erg geschrokken van het zgn. hamsteren…..ik begrijp dat mensen zich zorgen maken, maar we leven gelukkig in een goed georganiseerd land en de levensmiddelenhandel doet alles om de voorraden op peil te houden en er zijn geen berichten dat dit niet mogelijk is. Hamsteren vind ik niet sociaal, omdat er ook nog andere mensen zijn die behoefte hebben aan producten.

We moeten met zijn allen deze periode door en dat kan, als we solidair zijn  en rekening houden met elkaar. Daarom vind ik het initiatief van de Scherpenzeelse krant echt heel mooi om de actie te starten #CoronaHulpScherpenzeel (via Facebook) waarin inwoners om hulp kunnen vragen aan anderen en inwoners ook zelf hulp aanbieden. Laten we omzien naar elkaar in deze tijd!

Ik wil ook mijn grote erkentelijkheid en diepe respect uitspreken aan alle mensen die werken in de zorgsector, de ambulancedienst, de overige hulpdiensten, onderwijs, levensmiddelensector en de (ondersteunende) overheidsdiensten. Heel veel dank en waardering.

Volg de komende tijd de berichtgeving, iedere dag kunnen er nieuwe richtlijnen volgen.

Ik heb Scherpenzeel leren kennen als een warme gemeenschap, waarin de mensen klaar staan voor elkaar. Ik ben ervan overtuigd dat als we diezelfde mentaliteit aan de dag leggen in deze tijd van de corona-crisis we ook deze periode samen doorkomen.

Ik wens ons allemaal daarbij veel wijsheid en sterkte.

Met vriendelijke groet,

Harry de Vries
Burgemeester Scherpenzeel