Bent u de nieuwe dorpsdichter van Scherpenzeel?

Home > Inwoners > Actualiteiten > Bent u de nieuwe dorpsdichter van Scherpenzeel?

Bent u de nieuwe dorpsdichter van Scherpenzeel?

Dit item is verlopen op 17-02-2019.

Heeft u een scherpe pen en schrijft u graag gedichten? Verbind u met uw poëzie de inwoners van de gemeente Scherpenzeel en maakt u ons attent op de ontwikkelingen in het dorp?

Dan zijn wij op zoek naar u! De gemeente Scherpenzeel is namelijk voornemens een dorpsdichter aan te stellen voor een periode van twee jaar.

De dorpsdichter is de promotor van poëzie in het algemeen en ambassadeur van Scherpenzeel in het bijzonder.

Meedoen?

Kijk hieronder voor de voorwaarden en criteria.

Stuur uiterlijk voor 15 februari 2019

• Een gedicht over de gemeente Scherpenzeel en een algemeen gedicht
  • Een relevant CV en motivatiebrief
  • Bovenstaande mag gestuurd worden naar: dorpsdichter@scherpenzeel.nl

Van een Dorpsdichter wordt verwacht dat hij/zij:

• Gedichten schrijft die worden voorgedragen ter gelegenheid van officiële gebeurtenissen in de gemeente, denk hierbij aan huldigingen, manifestaties, openingen of een nieuwjaarsreceptie.
  • De gedichten betrekking hebben op actueel nieuws over de gemeente Scherpenzeel, waarin ruimte wordt geboden voor een kritische, humoristische of puntige belichting van dit nieuws.
  • De gedichten een bijdrage kunnen leveren aan het onder de aandacht brengen van poëzie in de gemeente Scherpenzeel.
  • Schrijft minimaal vijf gedichten per jaar waarvan er drie gebonden zijn aan een thema, namelijk koningsdag, 4/5 mei en de jaarwisseling.

Functie eisen

• Woont is in Scherpenzeel of heeft op een andere wijze aantoonbaar binding met de gemeente.
  • Heeft oog en oor voor de culturele en maatschappelijke ontwikkelingen van Scherpenzeel.
  • Heeft aantoonbaar dichterskwaliteiten en kan op aansprekende wijze voordragen.
  • Speelt in op de actualiteit.
  • Is bereid te participeren in educatieve activiteiten rondom poëzie op scholen en verenigingen.
  • Is 18 jaar of ouder.

De dorpsdichter ontvangt een bescheiden vrijwilligersvergoeding van € 150,00 per gedicht, tot een maximum van € 750,00 euro per jaar.

De jury bestaat uit een drietal leden. Wethouder Ad van Es, directeur van de bibliotheek Afred Haaksma en Gerhard te Winkel. Zij zullen uit de verschillende selecties de uiteindelijke nieuwe dorpsdichter kiezen.