Belastingen gemeente Scherpenzeel nu ook in Berichtenbox van MijnOverheid

Home > Inwoners > Actualiteiten > Belastingen gemeente Scherpenzeel nu ook in Berichtenbox van MijnOverheid

Belastingen gemeente Scherpenzeel nu ook in Berichtenbox van MijnOverheid

De Gemeente Scherpenzeel is vanaf nu officieel aangesloten op de Berichtenbox van MijnOverheid voor de gemeentelijke belastingen. De Berichtenbox is een persoonlijke brievenbus. Steeds meer overheidsinstanties sluiten zich aan bij de Berichtenbox, waardoor Nederlanders op één plek berichten kunnen ontvangen van allerlei overheidsinstellingen.

Inwoners van Scherpenzeel kunnen naast post van de gemeente ook post van andere overheidsinstanties zoals de Belastingdienst, RDW, SVB, en UWV digitaal ontvangen. Denk dan aan berichten over toeslagen, kinderbijslag of het verlopen van een paspoort of APK.

Sluit u aan!

Om uw aanslagen digitaal te kunnen inzien, dient u aangesloten te zijn bij MijnOverheid. Deze aansluiting kunt u eenvoudig regelen op de website van MijnOverheid.  Als u uw account heeft geactiveerd ontvangt u voortaan een e-mail als er een bericht van de gemeente voor u klaar staat in de Berichtenbox van MijnOverheid.

Aanslagen digitaal

Scherpenzeel plaatst voortaan de berichten over uw gemeentelijke aanslagen in de Berichtenbox van MijnOverheid. U was gewend de aanslagen voor gemeentelijke belastingen zoals de OZB, rioolheffing en afvalstoffenheffing op papier te ontvangen. Heeft u de Berichtenbox, dan kunt u vanaf 2018 uw belastingzaken alleen nog maar digitaal ontvangen. Dit jaar ontvangt u de aanslag naast de melding Berichtenbox ook nog op papier. Heeft u geen Berichtenbox, dan blijft u de papieren versie ontvangen, tenzij u aangeeft dit anders te willen.

Digitale Overheid 2017

De aansluiting op de Berichtenbox past bij de Digitale Overheid 2017. De doelstelling van de Rijksoverheid is dat bedrijven en burgers uiterlijk in 2017 zaken die ze met de overheid doen, digitaal kunnen afhandelen.