April – Maand van autisme

Home > Inwoners > Actualiteiten > April – Maand van autisme

April – Maand van autisme

RSS
Dit item is verlopen op 02-05-2019.

De Verenigde Naties hebben 2 april uitgeroepen tot Wereld Autisme dag. Wereldwijd worden rond die dag activiteiten georganiseerd die te maken hebben met het thema autisme. In Scherpenzeel en Woudenberg doen we [wie is we?] dit zelfs een hele maand met elke week andere activiteiten! Allemaal om meer te snappen van autisme, het te herkennen, beter te kunnen afstemmen en op een betere manier samen te kunnen leven. Want een beetje meer begrip doet echt wonderen!

Sporten, sprekers en netwerken

Dit jaar is het thema “Maak werk van je passie!” Rondom dit thema zijn er allerlei activiteiten georganiseerd. Zowel voor ouders, jongeren met een vorm van autisme, maar ook mensen die meer willen weten over autisme. Op de vier zaterdagen in april kan er gratis gesport worden bij Active Fit. Op 5 april kan er worden geluisterd naar volleybal-toptalent Joep Tiernego. Hij zal vertellen hoe hij als volleyballer de top kon bereiken ondanks (dankzij) zijn vorm van autismespectrumstoornis (ASS). Jongeren met ASS zijn op 3 april welkom bij ‘Bites en Games’.

Voor ouders is er een cursus ‘omgaan met autisme’ en een netwerkbijeenkomst ‘Alles rond een diagnose’! Verder gaat er een “brussengroep” draaien [wat is dit?]. Voor iedereen die meer wil weten over autisme is er op 18 april een lezing van Colette de Bruin in de Breehoek. Zij heeft verschillende boeken geschreven over autisme en weet als geen ander te vertellen hoe iemand met autisme informatie verwerkt, wat iemand die samenhang mist nodig heeft, en vertaalt zij dit direct naar toepasbare handvatten. De maand vol activiteiten wordt afgesloten op 2 mei een Digitale werkplaats voor Specials in de bieb van Scherpenzeel!

Programma en aanmelden

Het hele programma en de mogelijkheid tot aanmelden vindt u op: www.cjg.scherpenzeel.nl  en  www.dekleineschans.nl.

Het is goed om te melden dat het ‘Belevingscircuit’ op 10 april ondertussen al helemaal volgeboekt is.