Als iedere seconde telt…

Home > Inwoners > Actualiteiten > Als iedere seconde telt…

Als iedere seconde telt…

RSS

Word burgerhulpverlener! Kom naar de cursusdag!

De gemeente Scherpenzeel en de EHBO Renswoude-Scherpenzeel organiseren op zaterdag 25 november 2017 in Kulturhus De Breehoek een cursusdag voor inwoners die burgerhulpverlener willen worden. Burgerhulpverleners zijn mensen die weten hoe zij iemand, met een hartstilstand, moeten reanimeren. Want als iedere seconde telt, is het goed als er mensen zijn die snel ter plaatse zijn en hulp kunnen bieden.

Naast de inzet van de Brandweer Scherpenzeel, die in dit soort situaties ook eerste hulp verleent, ontstaat zo een groter netwerk van inwoners dat levens kan redden. Gemeente Scherpenzeel wil een dekkend netwerk van burgerhulpverleners.

Cursusdag

De gratis cursus voor burgerhulpverlener wordt gegeven door gediplomeerde instructeurs in samenwerking met de EHBO Renswoude-Scherpenzeel en vindt plaats in Kulturhus De Breehoek. Belangstellenden voor deze cursusdag kunnen kiezen voor het ochtend- of het middagprogramma:

  • Ochtendprogramma: 8.00 tot 12.00 uur (met aansluitend een lunch)
  • Middagprogramma: 13.00 tot 17.00 uur (start met een lunch)

We hebben, naar verwachting, plaats voor in totaal zo’n 60 à 70 belangstellenden. Mochten zich méér mensen aanmelden, dan organiseren wij (op een nader te bepalen moment) een tweede opleidingsdag.

Aanmelden inwoners

Hebt u belangstelling voor deze cursusdag? Meld u dan snel aan door een e-mail te sturen naar de heer L.W.H. (Bertil) Rebel, b.rebel@scherpenzeel.nl of te bellen met (033) 277 23 24.

Vermeld bij uw opgave (per e-mail of telefonisch):

  • Naam- en adresgegevens
  • Aantal personen
  • E-mailadres(sen)
  • Voorkeur voor het ochtend- of middagprogramma

Wij houden – zoveel als mogelijk – rekening met uw voorkeur voor het ochtend- of middagprogramma.