Alcoholmatigingsproject FrisValley wordt in afgeslankte vorm voortgezet

Home > Inwoners > Actualiteiten > Alcoholmatigingsproject FrisValley wordt in afgeslankte vorm voortgezet

Alcoholmatigingsproject FrisValley wordt in afgeslankte vorm voortgezet

Dit item is verlopen op 30-12-2019.

Op basis van een evaluatie van FrisValley 3.0 heeft het college van burgemeesters en wethouders van Scherpenzeel besloten om het alcoholmatigingsproject FrisValley in afgeslankte vorm voort te zetten (FrisValley Light). Dat houdt in dat de website FrisValley beschikbaar blijft als uitwisselingsplatform van en voor de gemeenten en hun inwoners. Een belangrijk onderdeel van FrisValley, te weten toezicht en handhaving blijft wel ongewijzigd bestaan. De BOA – pool, de inzet van jonge BOA’s en mystery shoppers blijven ongewijzigd beschikbaar voor de gemeenten.

In 2015 borgden de regiogemeenten de succesvolle samenwerking om deze vervolgens in de vorm van FrisValley 3.0 voort te zetten. Eén van de afspraken die daarbij werd gemaakt, is om na deze vier jaar te evalueren. Die evaluatie heeft plaatsgevonden en de bestuurders van de deelnemende gemeenten adviseren om FrisValley vanaf 1 januari 2020 voort te zetten in de vorm van een light variant. De overweging daartoe is dat gemeenten vooral bezig willen zijn met het ontwikkelen van een lokale (op maat gemaakte) aanpak.

Voortzetting in FrisValley Light biedt gemeenten de mogelijkheid om zélf invulling te geven aan het eigen Lokaal Gezondheidsbeleid. Dat betekent dat FrisValley in afgeslankte vorm vanaf 1 januari 2020 wordt voortgezet.

Meer informatie

FrisValley is het regionale alcoholmatigingsproject van de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Rhenen, Renswoude, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen (en Neder-Betuwe en Culemborg). FrisValley wijst jongeren (en het netwerk om hen heen, zoals ouders, scholen, (sport)verenigingen, supermarkten en horeca) op de gevaren van te vroeg, te vaak en te veel alcoholgebruik. Voor meer informatie, kijk op www.frisvalley.nl.