Aanleg van glasvezel van start, komende weken graafwerk

Home > Inwoners > Actualiteiten > Aanleg van glasvezel van start, komende weken graafwerk

Aanleg van glasvezel van start, komende weken graafwerk

RSS

Nu de samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente en DELTA Fiber Netwerk is ondertekend en de eerste schop in de grond gezet, start op 26 oktober het graafwerk. Maar wat gaat er nu precies gebeuren?

Aannemer BAM Infra Telecom voert de werkzaamheden uit in opdracht van DELTA Fiber Netwerk. In totaal komt het netwerk langs 3.700 adressen te liggen. Een deel hiervan heeft een abonnement afgesloten en gaat dus gebruik maken van glasvezeldiensten. Andere bewoners kunnen zich nog steeds aanmelden.

Aansluiting in huis

De aannemer gaat sinds begin oktober bij aangemelde bewoners langs de deur voor de woningschouw. De aannemer kijkt dan samen met de aangemelde bewoners waar de aansluiting in huis komt.
Als de kabel eenmaal is aangelegd, komt de aannemer nogmaals langs om de aansluiting in huis te maken. Naar verwachting plaatst BAM de eerste huisaansluiting in maart 2021.

Graafwerkzaamheden

In totaal wordt in Scherpenzeel ongeveer 70 km gegraven. Op 26 oktober starten de graafploegen in de Eikenlaan. De graafploeg graaft een sleuf in de berm of onder de stoep en legt daar de buizen in. Wanneer de graafploeg aan de slag gaat in een straat, ontvangen alle bewoners van tevoren een zogenoemde ‘graafbrief’ van de aannemer.

Meer weten?

Wil je weten hoe de aanleg in zijn werk gaat? Kijk op gavoorglasvezel.nl en vul de postcodecheck in voor het laatste aanlegnieuws. Daar vind je ook de status van jouw woning en binnenkort de verwacht oplevermaand.
Aannemer BAM informeert bewoners voor en tijdens de aanleg over de werkzaamheden en het maken van de aansluiting in huis. Heb je een vraag of klacht over de aanleg, dan kun je op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur terecht, 085 047 90 62 of servicedeskcif@bam.com.
Ook kun je contact opnemen met de klantenservice van DELTA Fiber Netwerk. Zij zijn bereikbaar op 088 - 75 85 800, op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.